Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τμήματα του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, στο Αμύνταιο!

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Ιουλίου, 2023

Τμήματα του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, στο Αμύνταιο!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2023 ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ !!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΜΕ  ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ & ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ  & ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!!!!

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος (Κ.Ι.Ε.Π.Ε.)  δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, υλοποιώντας επιμορφωτικά προγράμματα με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές – κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα.

 

Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε. σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γνώσης και έκφρασης μέσα από διαδικτυακά και δια ζώσης μαθήματα.

Το πρόγραμμα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε της περιόδου 2023-2024 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχικής, Σωματικής και Κοινωνικής Υγείας. Διαπρεπείς επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. έγκυρες γνώσεις και προβληματισμούς.

 

Συντονιστές Αμυνταίου:

 

Νάστος Βαγγέλης (Δημιουργική Γραφή Ενηλίκων)  στο τηλ. 6984121784

Ρώμα Μελπομένη (Ψυχολογία) στο τηλ. 6978388191

Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος,

Από τον Οκτώβριο του 2023 θα ξεκινήσουν οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς δια ζώσης  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου:

 

– Ψυχολογία

Με τα μαθήματα Ψυχολογίας θα πετύχεις, όχι μόνο μια ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σου αλλά και με τα άτομα γύρω σου. Θα μάθεις να ελέγχεις τις παρορμήσεις σου και θα αναπτύξεις δεξιότητες, ώστε να παίρνεις αποφάσεις, χωρίς να επηρεάζεσαι σημαντικά από εξωτερικούς παράγοντες.

Αναγνωρίζοντας τις δεξιότητές σου θα ενδυναμωθείς, ώστε να θέτεις στόχους ρεαλιστικούς και να τους πετυχαίνεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πόσο άξιος αγάπης και σεβασμού είσαι για τον εαυτό σου και τους άλλους. Θα γνωρίσεις επιστημονικές μεθόδους και τεχνικές που θα συμβάλουν στην επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας σου, ώστε να ζεις τη ζωή που σου αξίζει!

 

– Δημιουργική Γραφή Ενηλίκων

Η Δημιουργική Γραφή, ως ψυχοκοινωνικό εργαλείο έκφρασης και αποτύπωσης συναισθημάτων βοηθά στην αναζήτηση ενός κοινού τόπου όσων ενδιαφέρονται για τη συγγραφή και τη λογοτεχνία, την κατάκτηση ειδικών συγγραφικών δεξιοτήτων και τέλος, τη δυνατότητα για μια άλλη προσέγγιση της λογοτεχνίας, που φυσιολογικά ανατρέπει την κρατούσα λογική στο εκπαιδευτικό σύστημα και ανοίγει νέες προοπτικές αλλά και μια νέα οπτική εκείνη του δημιουργού /συγγραφέα.

 

Διευκρινίσεις για τα προγράμματα ενηλίκων

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 14 τετράωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις, από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024. Συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

  • Υποβολή αιτήσεων για εγγραφή μελών από 15 Ιουνίου 2023 έως 10 Οκτωβρίου 2023 για άτομα άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από μορφωτικό τους επίπεδο και χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση.
  • Στην ηλεκτρονική σελίδα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.: koinonikoinst.com υπάρχει η ηλεκτρονική αίτηση και η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα επιλογής σας.
  • Στα συμμετέχοντα μέλη μετά το πέρας των μαθημάτων χορηγείται Βεβαίωση Ετήσιας Επιμόρφωσης, εφόσον παρακολουθήσουν τα 2/3 αυτών.
  • Η συνδρομή μέλους, με την οποία εξασφαλίζεται η συμμετοχή στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για την κάθε μία θεματική ενότητα, ανέρχεται για τα εξ αποστάσεως μαθήματα στα 150 ευρώ για τα παλιά μέλη και στα 160 ευρώ για τα νέα μέλη και για τα δια ζώσης μαθήματα στα 160 ευρώ για τα παλιά μέλη και στα 170 ευρώ για τα νέα μέλη.
  • Κατάθεση ποσών στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. : GR18 0172 2110 0052 1110 7513 689 με αναγραφή του ονοματεπώνυμου του καταθέτη και του τμήματος συμμετοχής – παρακολούθησης.
  • ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εκτός από τα επιμορφωτικά μαθήματα, εισηγήσεις, διαλέξεις, συζητήσεις με οπτικοακουστικό υλικό η παρεχόμενη επιμόρφωση ολοκληρώνεται με παράλληλες δράσεις, όπως Διεθνή και Πανελλήνια συνέδρια, καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αποκριάτικοι χοροί, φιλανθρωπικές δράσεις κ.α., ώστε τα συμμετέχοντα μέλη να καταστούν ενεργοί πολίτες και να λειτουργούν ως ομάδα.
  • Ακόμη, παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας προς όλα τα μέλη του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. .

 

Επικοινωνία & Εγγραφή

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Ελλάδoς,          κα Χρυσοπούλου Σταυρούλα  στο τηλ. 6942062499 και τη Γραμματεία, κα Μιχαλούδη Δώρα στο τηλ. 6988603791.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στη Γραμματεία του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.:

Μιχαλούδη Δώρα, τηλ. 2310-211335 & 6988603791

Ιστοσελίδα: koinonikoinst.com

Facebook & Instagram: Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

Email: koinonikoinst@gmail.com

TAGGED: Αμύνταιο,