Το 4ο Βραβείο ανάμεσα σε 87 συμμετοχές απέσπασε ο Δήμος Εορδαίας, για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Το 4ο Βραβείο ανάμεσα σε 87 συμμετοχές απέσπασε ο Δήμος Εορδαίας, για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας 2020».

Σε μια λιτή τελετή που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Πράσινο Ταμείο στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Εορδαίας βραβεύτηκε για τις δράσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» το Σεπτέμβριο του 2020. «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πλακεντάς αφού ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και την Επιτροπή για το βραβείο, τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, ώστε να στραφούν σε περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, αναφερόμενος επίσης στην προσφορά της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας στον τομέα της ενέργειας και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσω αυτής, όντας βρισκόμενη σήμερα στο επίκεντρο των επιπτώσεων της ενεργειακής μετάβασης μέσω της απολιγνιτοποίησης.

Να σημειωθεί ότι Δήμος Εορδαίας κατάφερε να διακριθεί μόλις στην πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό, συγκεντρώνοντας την 4η υψηλότερη βαθμολογία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σύνολο 87 Ελληνικών συμμετοχών, διοργανώνοντας δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την κίνηση με ηλεκτρικά οχήματα και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

 

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση