Το Εργατικό κέντρο Φλώρινας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Σεπτεμβρίου, 2011
ergatioko_florinas-syllalhthrio-thes
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 10/9/2011
Εμείς οι εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ε.Κ.Θ – ΕΔΟΘ. που έγινε σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων των εργαζομένων προς την Κυβέρνηση.
Εργαζόµενοι & κοινωνία διαδηλώνουν – διεκδικούν & απαιτούν:
 Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση των δεσμών του μνημονίου . Έκδοση ευρωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση αλλά και την αναγκαία Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
 Νέο αναπτυξιακό µοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα ενισχύσει την απασχόληση και την αναγκαία κοινωνική συνοχή.
 Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ε,Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.
 Ανατροπή των πολιτικών λιτότητας – Ενίσχυση Χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
 Προστασία των ελεύθερων συλλογικών διαπραγµατεύσεων. Σεβασμό στο θεσμό των ΣΣΕ και τον ΟΜΕΔ.
 Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε ολους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους
 Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Πάγωμα Τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.
 Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της µαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών µορφών απασχόλησης, της «εφεδρείας» εργαζομένων.
 Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δηµοσίου και των  επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών.
 Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δηµόσιου Ασφαλιστικού Συστήµατος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρηµάτων των δοµηµένων οµολόγων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
 Δηµιουργία δηµόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, και των χρηµατοοικονομικών δραστηριοτήτων.
 Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.
 Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου,   των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική µεταρρύθµιση υπέρ µισθωτών και συνταξιούχων.
 Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας.
 Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
 Καθιέρωση  του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
 Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
 Μείωση και όχι αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
 Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ & ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ & ΦΙΛΟΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Όλοι µαζί µπορούµε