Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γαλλόφωνο όχημα στο Γυμνάσιο Φιλώτα

Ημ/νία Ανάρτησης: 26 Μαΐου, 2022

Στις 24 Μαϊου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Φιλώτα οι μαθητές της Γαλλικής Γλώσσας και η υπεύθυνη καθηγήτρια Τομάρα Μαρίνα ΠΕ05 υποδεχθήκαμε  το  Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  και το Γαλλόφωνο όχημα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ταξιδιωτικών εργαστηρίων που γιορτάζει τη Γαλλοφωνία.

Ο Éric Cénat, ηθοποιός και σκηνοθέτης του Théâtre de lmprévu, με τη συνδρομή του τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, οργανώνει εργαστήρια εκφραστικής  ανάγνωσης με ποιήματα για την Ευρώπη.

Στο εργαστήριο οι μαθητές δούλεψαν με τον  Éric τεχνικές  εκφραστικής ανάγνωσης του ποιήματος “ PARIS, La chanson de la Seine”,  του πιο δημοφιλούς Γάλλου ποιητή , Jacques Prévert , και σαν τελικό αποτέλεσμα ηχογραφήθηκαν  οι  πιο πετυχημένες  απαγγελίες των μαθητών. Οι μαθητές ξεδίπλωσαν το εκφραστικό και θεατρικό τους ταλέντο και κυρίως χάρηκαν την επαφή με έναν φυσικό ομιλητή της ξένης γλώσσας που μαθαίνουν.

Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την κα Danaé  Ioakeimidis, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικής Συνεργασίας,  για την οργάνωση του εργαστηρίου και την προσφορά του βιβλίου «Τα αστέρια της Ευρώπης» στους μαθητές που συμμετείχαν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ.  Éric  Cénat για αυτό το αξέχαστο ταξίδι και τον κ. Αντρέα Πάσχου, απεσταλμένο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο Διευθυντής

Σαββαΐδης Αναστάσιος

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Γυμνάσιο Φιλώτα, Εκπαίδευση,