Το ψήφισμα της εργατικής πρωτομαγιάς στη Φλώρινα

GARYFALO-1-MAI

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2014

Εμείς οι εργαζόμενοι της Φλώρινας, σήμερα, 128 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο εργατικό κέντρο Φλώρινας, για να τιμήσουμε την μνήμη τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της τάξης μας.

ΤΙΜΑΜΕ την μνήμη των αγωνιστών του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής και όλους τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.

Ο φετινός γιορτασμός της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, βρίσκει την Εργατική Τάξη σε θέση άμυνας, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, που έχουν εξαπολύσει εναντίον της, οι εκφραστές του διεθνούς κεφαλαίου και του τραπεζικού συστήματος.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη. Σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται σε πλήρη αμφισβήτηση και κατάργηση από τις πανίσχυρες και ανεξέλεγκτες δυνάμεις των αγορών που επιβάλλουν στους λαούς τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχτούμε το κόστος των χρεών και των ελλειμμάτων, που δημιούργησαν οι κυβερνητικές πολιτικές και οι διεθνείς κερδοσκόποι.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στην χρεοκοπία των εθνικών οικονομιών και στην ποδηγέτηση των λαών και των κινημάτων
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
 Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
 Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
 Να επιβάλλουμε την διατήρηση και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια.
 Να επανακτήσουμε και να κατοχυρώσουμε το θεσμικό και εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν με τα μνημόνιά τους.
 Να ανατρέψουμε το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων και την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
 Να σταματήσει η άνευ όρων παράδοση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στη τρόικα και το κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εφαρμοστούν πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη και σε έξοδο από την ύφεση και την κρίση.
 Δημόσια ΔΕΗ με κοινωνικό χαρακτήρα
 ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού
 Αναβάθμιση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στη Φλώρινα
 Άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας
 Άμεσες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
 Κατασκευή μονάδων αποθείωσης Αμύνταιο Ι , ΙΙ
 Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
 Ολοκλήρωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς
 Ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης Φλώρινας
Ζ Η Τ Α Μ Ε
 Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα δίνει προοπτική ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της περιοχής μας, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής.
 Την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη και την παραγωγή.
Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε
 Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των αντεργατικών νόμων.
 Για να μη περάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία.
 Για μια πολιτική που θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς.
 Για τιμωρία των ενόχων και την επιστροφή του κλεμμένου πλούτου
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
 Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
 Για να επανακτήσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις.
 Για να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

ΦΛΩΡΙΝΑ 1 ΜΑΗ 2014
Για το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ        ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση