Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για το 1ο Σύνταγμα Πεζικού

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το ιστορικό 1ο Σύνταγμα Πεζικού συγκροτήθηκε το 1877 και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Φλώρινα, όπου και μεταστάθμευσε το 1952. Το 1998 διαλύθηκε και αντικαταστάθηκε από την 9η Ταξιαρχία Πεζικού, όμως το 2013 επανασυγκροτήθηκε με έδρα και πάλι τη Φλώρινα.

Το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα έντονη η φημολογία ότι επίκειται η κατάργησή του. Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη, πέρα από τον ιστορικό της χαρακτήρα, προκαλεί λύπη και ανησυχία σε όλους μας και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αποφάσεων που πλήττουν την περιοχή μας.

Τη δεδομένη στιγμή, που οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης είναι εμφανείς, στόχος θα πρέπει να είναι η ελαχιστοποίησή τους και όχι η περαιτέρω διόγκωσή τους. Οι κάτοικοι της Φλώρινας δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αισθανθούν πως ο τόπος μας διαρκώς χάνει και παραγκωνίζεται από την κεντρική εξουσία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, αφουγκραζόμενο την τοπική κοινωνία δηλώνει κάθετα τη διαφωνία και την αντίδραση του σε αυτό το ενδεχόμενο και καλεί την αρμόδια πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει τυχόν πρόθεσή της για κατάργηση αυτής της τόσο νευραλγικής σημασίας στρατιωτική μονάδα, τόσο για ιστορικούς, όσο και για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να μην προβεί σε μια εσφαλμένη κίνηση, που θα προκαλέσει δυσαρέσκεια και ανασφάλεια στους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση