Το Σπίτι με τα Μπισκότα Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες και Εκπαίδευση

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Ιανουαρίου, 2012

 

Το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας παρουσιάζουν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 την ημερίδα με θέμα «Το Σπίτι με τα Μπισκότα:

Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες και Εκπαίδευση». Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο χώρο του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας με εισηγητή τον Τάσο Πρωτοψάλτου, διδάσκοντα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει ομιλία του εισηγητή στις 11:00 π.μ. με θέμα «Εισαγωγή στις Παραστατικές Τέχνες» στην οποία επιχειρείται μία εισαγωγή στο παραστατικό φαινόμενο και μία χαρτογράφηση των παραστατικών τεχνών σήμερα με αναφορές στο έργο διεθνών σημαντικών καλλιτεχνών όπως ο Αngelin Preljocaj και ο Virgilio Sieni. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομαδικό βιωματικό εργαστήριο (workshop) με τίτλο «Ανατομία του Παραμυθιού» στο οποίο θα διερευνηθεί η σύνθεση διηγήσεων, σε δεδομένο χώρο, διερευνώντας την επιτελεστικότητα του μύθου μέσα από τις σχέσεις χώρου και σώματος, χώρου και χρόνου, νοήματος και εικόνας.

Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό ενώ η συμμετοχή στο εργαστήριο γίνεται κατόπιν προεγγραφής και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς. Στην οργάνωση της ημερίδας συμμετέχουν επίσης οι φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. Δήμητρα Βούζου, Κωνσταντίνος Γκράτσας, Σοφία Μυράτ, Βενετία Τέντη , Γιώργος Τρικκαλιώτης.