Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φλώρινας επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φλώρινας επισκέφτηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Νίκλη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Αλαβάκη , τον κ. Μεταξά Δημήτρη , μέλη του Δ.Σ και εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, τα οποία διογκώθηκαν την τελευταία τετραετία με κυρίαρχο το ζήτημα της υψηλής φορολογίας, τις χαμηλές τιμές στο γάλα , στο κρέας και στα οπωροκηπευτικά . Ο κ. Νίκλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο αγροτικός κόσμος της περιοχής αργοπεθαίνει καθώς έχει απαξιωθεί σημαντικά το ζωικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα η κτηνοτροφία να οδηγείται σε μαρασμό. Επίσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα φρένο στις αθρόες ελληνοποιήσεις και η αγροτική παραγωγή δεν είναι ανταγωνιστική διότι είναι ιδιαίτερα αυξημένο το κόστος παραγωγής σε μια περιοχή που οι κλιματολογικές συνθήκες δεν βοηθούν στην ανάπτυξη καλλιεργειών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου . Ακόμα τον ενημέρωσε και για θέματα που αφορούν τη λειτουργία και την οργάνωση του Συνεταιρισμού.

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των παρεμβάσεων του στη Βουλή για τα αγροτικά ζητήματα μέσα από ερωτήσεις και επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης . Επίσης, με την ιδιότητα του ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλυσε μέρος του προγράμματος που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους αγρότες και στο οποίο θα περιλαμβάνονται σημαντικές φοροελαφρύνσεις , έτσι ώστε να δοθεί ανάσα στους παραγωγούς και να γίνουν τα αγροτικά προϊόντα ανταγωνιστικά σε ποιότητα και τιμές και την στροφή σε νέες και πιο αποδοτικές καλλιέργειες. Όσον αφορά την περιοχή της Φλώρινας ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι θα ζητήσει την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα και στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα μέσα από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση