Τους υποψηφίους της Ελπίδας στην ΠΕ Φλώρινας παρουσίασε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου (βίντεο & φωτο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Απριλίου, 2019

 Γ. Ζεμπιλιάδου: “Με γνώση και σχέδιο μπορούμε να επανέλθουμε στην ανάπτυξη”

“Την επομένη των εκλογών βάζουμε τέλος στην καταστροφική πορεία που οδήγησε τη Φλώρινα και όλη τη Δυτική Μακεδονία η σημερινή Περιφερειακή αρχή.
Ξεκινάμε με τρεις αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις.

1. Πρώτα τα συμφέροντα της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης δεν θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.
2. Τέλος ο πρωταθλητισμός στην ανεργία και τη Φτώχεια.
3. Γινόμαστε μια Περιφέρεια της Ευρώπης που θα διεκδικεί ισότιμα αυτά που της αναλογούν από την Ευρωπαϊκή της οικογένεια, βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια και την Βαλκανοποίηση της Περιφέρειας μας” .

Αυτά τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου παρουσιάζοντας σήμερα στη Φλώρινα τους ανθρώπους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η κ. Ζεμπιλιάδου παρουσίασε, αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνδυασμού για την Π.Ε. Φλώρινας, το οποίο προβλέπει την παραμονή της Φλώρινας ως ενεργειακό κέντρο και την απόκτηση μιας ξεχωριστής ταυτότητας, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.


Σε ό,τι αφορά την ενέργεια που είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος για την πορεία της περιοχής αναπτυξιακός τομέας, θα πρέπει να επανέλθει στον Ενεργειακό Χάρτη η Μελίτη ΙΙ και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Αχλάδα και τη Βεύη. Κάτι που θα δώσει προοπτική και στην Μετεγκατάσταση των Αναργύρων και των Βαλτονέρων. Διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό, για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των εργαζόμενων των δυο ταχυτήτων.

Για το συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ, η Φλώρινα είναι η πρωτεύουσα των εικαστικών τεχνών, η δική μας Φλωρεντία, που συνθέτει τη γοητεία των έξι λιμνών, του κρασιού και του ορεινού τοπίου του Νυμφαίου με τα επισκέψιμα οινοποιία του Αμυνταίου και φυσικά το μεγάλο Βαλκανικό μας πάρκο στις Πρέσπες.

Για να αναδειχθεί όμως και να κερδίσει πραγματικά η περιοχή είναι απαραίτητο να γίνουν μια σειρά δράσεις που θα προσθέσουν αξία στα όσα ήδη υπάρχουν και να αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φυσικό πλούτο και τα έργα των ανθρώπων.


Γι΄ αυτό πρέπει να γίνουν:

 Ο κάθετος ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Χ. Ολοκλήρωση τμήματος Πτολεμαΐδα – Φλώρινα και υποβολή Φακέλου για ολοκλήρωσή του με χρηματοδοτικό μίγμα και συμμετοχή από το Πρόγραμμα Connecting Europe Facility και το Ταμείο Συνοχής.
 Το Χιονοδρομικό Πισοδερίου και η ενίσχυσή του με σύγχρονες υποδομές
 Η ενίσχυση και η στήριξη των επιχειρήσεων με χρηματοδοτικά εργαλεία για ρευστότητα, επενδύσεις, υποδομές


 Ειδική μέριμνα για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις στην λεκάνη του Αμυνταίου με κονδύλια για εξωστρέφεια και προβολή τους καθώς και επενδυτικά κεφάλαια.
 Οικιστική ανάπλαση του Αμυνταίου για να στηρίξει τον γαστρονομικό τουρισμό που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή
 Ο δρόμος Φλώρινα – Πισοδέρι – Πρέσπες

 Η ενίσχυση της Πρέσπας για να ζωντανέψουν παραγωγικά οι οικισμοί της
 Η ολοκλήρωση των αρδευτικών, η σύνδεσή τους με τα φράγματα και κυρίως η κατασκευή του αρδευτικού της Τριανταφυλλιάς. Στήριξη της βιολογικής παραγωγής
 Η προστασία των λιμνών


 Το Πανεπιστήμιο και η θωράκισή του για να ενισχυθούν οι Σχολές και τα νέα Τμήματα. Η στήριξη με κάθε μέσο της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα και της έντονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας της περιοχής. Φυσικά πρέπει να γίνει η στέγαση της στο κτίριο της Αγίας Όλγας που για μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, μαζί με το άπλωμα της Σχολής στη πόλη της Φλώρινας, στα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ (μακροχρόνια μίσθωση και διάθεση στο Πανεπιστήμιο).

Όλα αυτά μπορούν με συστηματική δουλειά να αναδείξουν τη Φλώρινα σε «Φλωρεντία των Βαλκανίων» όπου προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα δημιουργούν και θα ζωντανεύουν την πόλη και την περιοχή

 Η Φλώρινα που έγινε ευρέως γνωστή και μέσα από τις ταινίες του Αγγελόπουλου μπορεί να δημιουργήσει το «Δρόμου του κινηματογράφου» συνδυάζοντας τον με την ανάδειξη νέων δημιουργών
 Η Αξιοποίηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Χειμαδίτιδας και η ανάδειξη των λουτρών της Μπάνιας.
 Το κόσμημα της περιοχής, το Νυμφαίο, πρέπει να αναβαθμιστεί και να προβληθεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο


Το μεγάλο στοίχημα μας για τη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία είναι η στήριξη των παραγωγικών μας Μονάδων και η αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου με τις βαλκανικές χώρες.
Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από μια σειρά μέτρων και δράσεων που προτείνουμε, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας και παρουσιάζονται αναλυτικά.
Συνοψίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί την επόμενη μέρα των εκλογών η κ. Ζεμπιλιάδου ξεκαθάρισε ότι: “ Είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει, να μπορεί να τα διαβάσει σωστά και να κάνει τις κατάλληλες προτάσεις.

Η Ευρώπη διαθέτει χρηματοδοτήσεις αν πειστεί για τη σοβαρότητα και την αρτιότητα του σχεδίου που θα προτείνεις.
Δεν θα σου δώσει ποτέ χρήματα επειδή είσαι ο «κολλητός» ή ο «εκλεκτός» της όποιας Κυβέρνησης, αλλά αν είσαι οργανωμένος, μελετημένος, σοβαρός και έτοιμος να αξιοποιήσεις ό,τι πάρεις.
Και μπορούμε να πάρουμε πολλά για τον τόπο.
Με δουλειά, πολύ δουλειά, με πάρα πολύ δουλειά.


Έτσι όμως θα ξανανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργήσουμε ξανά θέσεις εργασίας.
Χρόνια τώρα ασχολούμαι με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα ξέρω γιατί τα δούλεψα, αλλά ποτέ δεν σταματάω να τα μελετώ και να ενημερώνομαι γιατί πολλά αλλάζουν και αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Όταν μιλάω με τους νέους μ’ αρέσει ν’ ακούω τις ιδέες τους, αλλά πάω κοντά τους πάντα έτοιμη να τους προτείνω κάτι συγκεκριμένο.
Δεν είμαι παντογνώστης, ούτε έχω κάποιο μαγικό ραβδί.

Υπόσχομαι μόνο ένα πράγμα.
Θα δουλέψουμε για να ανοίξουν οι δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.
Θα πετύχουμε γιατί ξέρουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε”

 

Σύντομο βιογραφικό υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Θεόδωρος Δελκούσης: Ονομάζομαι ΔΕΛΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κατάγομαι από το Αρμενοώρι Φλωρινας.

Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κατερινα Γκιγκοπούλου και έχουμε δυο παιδιά, την Κατερίνα και την Νεφέλη.
Είμαι αυτοκινητιστής και επίσης έχουμε η οικογενειακή ι γεωργική εκμετάλλευση και ένα ξηραντήριο και αποθήκες δημητριακών.
Πιστεύω πως μπορεί η γενιά μας να παλέψει και να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο με επίμονη και υπομονή για τις επόμενες γενιές που ακολούθου με την δουλειά του συνδυασμού και την εμπειρία και γνώση της Γεωργίας πάνω στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα.

Χριστίνα Ιβανίδου: Γεννήθηκα στην Αρμενία, πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στo Μανιάκι Φλώρινας και τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα στο Αμύνταιο.

Τελείωσα το ΤΕΛ Αμυνταίου με ειδικότητα Οικονομία & Διοίκηση και το δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας με ειδικότητα φοροτεχνικός.
Έχω δουλέψει 1999 – 2004 σε λογιστικό Γραφείο στο Αμύνταιο και στη συνέχεια στον αγροτικό συνεταιρισμό Μανιακίου σε θέση βοηθού λογιστή.
Ήμουν ενεργό μέλος , εκλεγμένη στο Δ.Σ. στη θέση του Γ. Γραμματέα του πολιτιστικού συλλόγου παλιννοστούντων Ν. Φλώρινας ο «Καύκασος».

Αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη που μπορεί να βάλει ένα τέλος στην συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας σε όλους τους τομείς. Έχει άρτια επιστημονική κατάρτιση. Γνωρίζει άριστα τα προβλήματα της Δυτ. Μακεδονίας. Αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και μπορεί να τα αξιοποιήσει. Μπορεί να στηρίξει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και να δημιουργήσει επενδυτικό κλίμα. Έχει διάθεση, θέληση και τον δυναμισμό για να κρατήσει η περιοχή μας τον ενεργειακό της χαρακτήρα.

Και το κυριότερο γιατί τίμησε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όλη την προηγούμενη τετραετία με τις παρεμβάσεις της ανέδειξε τα προβλήματα προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις.
Για τους παραπάνω λόγους λέω ναι #metiGeorgia

Ρέππα Παναγιώτα: Γεννήθηκα Φλώρινα, κόρη του Γεωργίου Ρέππα και της Αφροδίτης Κάκκου.

Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας. Ζω και εργάζομαι στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών. Είμαι παντρεμένη με τον Σαμψωνίδη Παντελή και έχουμε αποκτήσει 4 παιδιά.
Απο το 2003 ασχολούμαι εντατικά με τη σύνταξη του ΟΣΔΕ μέχρι και σήμερα. Από το 2003 έως και σήμερα εργάζομαι ως συμβασιούχος στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Πρεσπών και υπήρξα Πρόεδρος του τοπικού σωματείου εργαζομένων για 7 χρόνια. Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Λαιμού Πρεσπών για τρία χρόνια (2015-2018). Πρόσφατα εκλέχθηκα Γραμματέας στο Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γερμανού.

Η συστράτευση μου με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου σηματοδοτεί πως οι απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να έρθουν στο επίκεντρο. Η ενασχόληση μου τόσα χρόνια με τους αγρότες και τα προβλήματα τους, μέσα από τη διαδικασία του ΟΣΔΕ, με έχουν πείσει πως έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε πολλά πράγματα στην αγροτική παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων μας αν χρησιμοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί η Περιφερειακή Διοίκηση να μας προσφέρει και αν διεκδικήσουμε ως Περιφέρεια πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μπορεί να εγγυηθεί το δύσκολο εγχείρημα για μια για μια περιφέρεια που θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Βασίλης Παντελίδης: Γεννήθηκα το 1982 και είμαι κάτοικος Φλώρινας.

Είμαι Οικονομολόγος, κάτοχος δύο πτυχίων, Οικονομικών Επιστημών (ΑΠΘ) και Βαλκανικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, με εργασιακή εμπειρία σε οικονομικά και τραπεζικά θέματα καθώς και στη διαχείριση αποθεμάτων.

Έχω εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων (2015-2018) και ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με αρμοδιότητες επί Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων (2013-2015). Από τον Ιούνιο του 2018 εργάζομαι στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών για το πρόγραμμα « POLIPRESPA», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο Πρεσπών, καθώς και από Δωρεά του Ιδρύματος Στaύρος Νιάρχος. Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Δ.Σ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και Ταμίας του ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.

Υπήρξα μέλος των οργάνων συνδιοίκησης του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του ΑΠΘ (2001-2005) και Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού ΑΠΘ (2002- 2003).
Η υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό Ελπίδα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου σηματοδοτεί πως η νέα γενιά δεν θέλει και δεν πρέπει να μένει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να διαμορφώνει τις εξελίξεις.
Στην μάχη για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της Δυτικής Μακεδονίας δεν περισσεύει κανείς και ιδιαίτερα η νέα γενιά.
Η Γεωργία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας με οδηγό το όραμα, το ήθος, τη γνώση και την μεγάλη εμπειρία της στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Εγώ με διάθεση για δουλειά με νέες ιδέες και την τεχνοκρατική μου επάρκεια συμπαρατάσσομαι μαζί της με όλες μου τις δυνάμεις γιατί οι εκλογές του Μαΐου αποτελούν για τη Δυτική Μακεδονία ίσως την τελευταία ευκαιρία. #metiGeorgia

Γιώργος Παπαλαζάρου: Ονομάζομαι Παπαλαζαρου Γεώργιος και είμαι αγρότης.

Γεννήθηκα στην Φλώρινα, είμαι παντρεμένος με την Αικατερίνη Τσάλκου και έχουμε ένα παιδί.
Εργάστηκα επί σειρά ετών στην ΕΑΣ Αμυνταίου όπου δραστηριοποιήθηκα συνδικαλιστικά, επίσης είμαι Αντιπρόεδρος στην Τ.Κ. Βεγορας, όπου και διαμένω μόνιμα.
Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου γιατί το όραμα, οι αξίες και οι αρχές της φέρνουν νέα πνοή στην πολιτική ζωή του τόπου μας με το όραμα της προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον

 

Γιάννης Στρατάκης:

Η Γεωργία κατά κοινή ομολογία είναι η ιδανική επιλογή για να ηγηθεί με τις γνώσεις, την εμπειρία, την ακεραιότητα, το όραμά της για την Δυτική Μακεδονία.

Αν δεν πίστευα στην προσπάθεια αυτή δεν θα βρισκόμουν εδώ.
Θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια να μένει κανείς στις δάφνες του παρελθόντος.

Έχω αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία μου ότι δεν επαναπαύομαι, αποδέχομαι τις προκλήσεις και δίνω με αυταπάρνηση την μάχη γι αυτό που πιστεύω και οραματίζομαι για τον τόπο μου.
Δηλώνω λοιπόν παρών σ΄ αυτή τη μεγάλη μάχη για μια καλύτερη τύχη στην Περιφέρεια μας
Γιάννης Στρατάκης
Πρ. Νομάρχης Φλώρινας

Χριστίνα Σύμπου: Γεννήθηκα στη Φλώρινα το 1980. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου.

Αποφάσισα για πρώτη φορά να εμπλακώ στη πολιτική σκηνή του τόπου, με
ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου,
συμμετέχοντας στο συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με
επικεφαλή τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την επιλογή είναι πολλοί και ενδεικτικά αναφέρω ότι η Γεωργία θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα
κονδύλια σε αναπτυξιακά έργα δημιουργώντας θέσεις εργασίας και όχι σε έργαβιτρίνας, ενώ πρόκειται να στηρίξει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και να δημιουργήσει
επενδυτικό κλίμα. Παράλληλα μπορεί να προβάλει ένα αποτελεσματικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης με τους ορεινούς όγκους, τις λίμνες, τις αρχαιότητες και τον ενεργειακό τουρισμό. Έχει απόλυτη σχέση με τη νεολαία και τα προβλήματά της αφού έχει προσωπικά βιώματα των σύγχρονων προβλημάτων λόγω της τεράστιαςανεργίας.

Ενώ δίνει προτεραιότητα στο συγχρονισμό και τη συνέργια των υποδομών υγείας και του ανθρώπινου δυναμικού μαζί με τα έργα υποδομής που είναι
απαραίτητα για να μπορούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες για τους πολίτες της περιοχής. Ο τόπος μας χρειάζεται περιφερειάρχη με γνώση, εμπειρίες, δυνατότητες
σοβαρότητα και δυναμισμό για να αντεπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας και η Γεωργία απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Παύλος Τουριάννης: Γεννήθηκα και κατοικώ στη Σιταριά Φλώρινας.

Στο παρελθόν ασχολήθηκα ενεργά με τον αθλητικό σύλλογο Σιταριάς του οποίου διατέλεσα και πρόεδρος.

Εργάζομαι στον ΟΣΕ όπου είμαι ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος, εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Κλειδούχων.

Αποφάσισα να συστρατευτώ με την Γεωργία Ζεμπιλιάδου γιατί θεωρώ ότι η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον ούτε άλλη χαμένη τετραετία ούτε και πειραματισμούς, αντίθετα χρειάζεται άτομα με γνώση, εμπειρία και διάθεση για δουλειά. Η Γεωργία απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτ. Μακεδονία.

Έχει γνώση των χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και μπορεί να τα αξιοποιήσει. Γνωρίζει πώς σχεδιάζεται, πώς εντάσσεται, πώς χρηματοδοτείται και πώς εκτελείται ένα έργο
Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνω παρών στο κάλεσμα της Γεωργίας.

 

η ομιλία της κας Ζεμπιλιάδου:

 

Αγαπητοί φίλοι των ΜΜΕ

Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ

Στην Φλώρινα έχω έρθει πολλές φορές τα τελευταία 4,5 χρόνια, και τις περισσότερες, δυστυχώς, για να δώσουμε μαζί με τους πολίτες τον αγώνα μήπως και αποτρέψουμε σημαντικές αρνητικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούσαν τη ΔΕΗ και το μέλλον της.

Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε στους πολίτες της Φλώρινας τους υποψήφιους της ΕΛΠΙΔΑΣ, τους ανθρώπους που όχι απλώς θα συνεχίσουν τους αγώνες αλλά και θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα μας για να καταφέρουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τις τύχες του τόπου μας.

Να τον βάλουμε και πάλι σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Και αυτό είμαστε σίγουροι πως θα γίνει μετά τη νίκη μας στις εκλογές, χάρη στο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει και, κυρίως, χάρη στους ανθρώπους που αποτελούν το ψηφοδέλτιο μας στην Π.Ε. Φλώρινας.

Τους ανθρώπους που τους ενώνει και τους οδηγεί η πιο ισχυρή και αποτελεσματική δύναμη.

Η αγάπη για τον τόπο, οι ικανότητες και η απόφαση να πετύχουμε όλοι μαζί.

Φυσικά τίποτα δεν θα είναι εύκολο καθώς αυτά τα 4,5 χρόνια ο κ. Καρυπίδης και η παρέα του φρόντισαν να δημιουργήσουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.

Από πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε.

Από τη ΔΕΗ;

Ό,τι κι αν λένε η αλήθεια είναι πως ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Την πουλούν με θολά εργασιακά δικαιώματα

Με τις απολύσεις να έχουν ξεκινήσει

Με την Μελίτη ΙΙ στον αέρα

Με τις Μετεγκαταστάσεις και τις Τηλεθερμάνσεις στον αέρα

Aυτοί που κατήγγειλαν αυτούς που πουλούσαν, τώρα ΣΙΩΠΟΥΝ και αγκαλιάζουν αυτούς που πουλούν περισσότερα.

Γιατί ήταν λογικό που ο Φλωρινιώτικος λαός και εμείς μαζί, αντιδρούσαμε στην πώληση της Μικρής ΔΕΗ το 2014.

Όταν όμως αντιδράς σε ένα πακέτο που θα απέφερε 5δις ευρώ στη ΔΕΗ και δύο σύγχρονες Μονάδες τη Μελιτη ΙΙ και τον Άγιο Δημήτριο VI, τώρα θα έπρεπε να φωνάζεις και να ωρύεσαι.

Τώρα

που η Μελίτη ΙΙ δεν υπάρχει πια στον Ενεργειακό Σχεδιασμό της Χώρας

όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει με τους εργαζόμενους ,

όταν απολύονται εργαζόμενοι,

όταν σβήνουν οι τηλεθερμάνσεις και κυρίως

όταν έφτασε ολόκληρη η Φλώρινα να πουλιέται για 23εκ€.

που, κυρίως, έφτασε ολόκληρη η Φλώρινα να πουλιέται για 23εκ€.

Γιατί ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

23εκ € η μια και 50εκ€ η άλλη!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

Γι αυτό είπα ότι «ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Να πάμε στο Μακεδονικό;

Ως συνδυασμός ήμασταν υπέρ του να δοθεί μια λύση στο θέμα του ονόματος. Καταγγείλαμε όμως την Κυβέρνηση για την παραχώρηση της Εθνότητας και της Γλώσσας. Είπαμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία με προβλήματα που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται όπως πρόσφατα μας τα έθεσε ο σύνδεσμος Οινοπαραγωγών.

Ως Περιφέρεια το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μπροστά μας να λύσουμε πολλά προβλήματα που αφορούν κυρίως στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο. Γνωρίζοντας καλά το ενωσιακό δίκαιο και την προστασία που αυτό δίνει στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν βλαπτικά για την οικονομία και τα προϊόντα μας. Θα οργανώσουμε τμήμα διαφύλαξης των εμπορικών δικαιωμάτων και της εφαρμογής της συμφωνίας προς όφελος της Περιφέρειάς μας.

Από αυτό όμως και μέχρι τα όσα ακούστηκαν εδώ στη Φλώρινα ένθεν κακείθεν από τους συνυποψηφίους μας μας χωρίζει η κοινή λογική και η εθνική ανάγκη για ομοψυχία που εμείς πρεσβεύουμε.

Ομοψυχία που πρέπει να υπάρχει γιατί Ανάπτυξη σε διχασμένες κοινωνίες δεν μπορεί να έρθει

Εμείς δεν χωρίζουμε τους πολίτες στην Περιφέρειά μας σε προδότες και μη. Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός και καταδικάζουμε τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δίχασε έναν ολόκληρο λαό.

Όμως δεν μπορώ παρά να ρωτήσω τον κ Καρυπίδη από πότε οι σχέσεις καλής γειτονίας εξαρτώνται από  Κυβερνητικές εντολές;

Τι εμπόδισε τους ανθρώπους μας να κάνουν επενδύσεις στην γειτονική χώρα μέχρι σήμερα. Η απάντηση είναι τίποτε! Γι αυτό και έγιναν πολλές.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι εδώ στον τόπο μας δεν έγιναν επενδύσεις. Για μας η πραγματική συνεργασία θα είναι να ολοκληρωθεί και από τις δύο πλευρές  ο Διευρωπαϊκός Άξονας Χ που θα λειτουργήσει με αμοιβαίο όφελος

Είναι η εξισορρόπηση των μεταξύ μας συναλλαγών.

Είναι η ενδυνάμωση της οικονομίας στη συνοριακή περιοχή με επενδύσεις και έργα στη Δυτική Μακεδονία και τη Φλώρινα.

Αυτό θα κάνουμε εμείς. Επενδύσεις στοχευμένες στον τόπο μας

Να πούμε  για τις χαμένες ευκαιρίες της Φλώρινας;

Ο  Διευρωπαϊκός Άξονας Χ με το Τμήμα Πτολεμαϊδα – Φλώρινα. Ένα αναπτυξιακό έργο που θα συνδέσει την Φλώρινα με την ΕΓΝΑΤΙΑ παγωμένο πέντε χρόνια τώρα.

Τα αρδευτικά της Φλώρινας στο μηδέν ακόμη και το μεγάλο έργο του φράγματος Τριανταφυλλιάς, με 15 εκ. τόνους νερό, παραμένει ανεκμετάλλευτο

Στον Αγροτικό Τομέα η Γεωργία και η Κτηνοτροφία αφανίζονται.  Η Περιφέρειά μας είχε την μεγαλύτερη μείωση αγροτικών  εκμεταλλεύσεων (- 14,9%), όταν αντίστοιχα από το 2009 το 2013 είχαμε αύξηση 13,2%

Είχαμε την μεγαλύτερη μείωση στη  χρησιμοποιούμενη αγροτική γη από όλες τις Περιφέρειες (-12,0%) με την μέση μείωση στη Χώρα να είναι μικρότερη κατά σχεδόν 9%       ( ΜΟ Χώρας -3.3%), όταν μεταξύ 2009/2013 είχαμε αύξηση 14,5%

Στην κτηνοτροφία το ποσοστό μείωσης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις  καταστροφικό αφού έπεσε  στο  -33.3%  για το διάστημα 2013/2016 (ΕΛΣΤΑΤ Έρευνες Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2013 και 2016 μεταξύ 2013/2016) μηδενική  η αξιοποίηση των 47εκ€ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν δοθεί στην Περιφέρεια.

Τα κονδύλια για Βιολογικές καλλιέργειες και η εξισωτική αποζημίωση χάθηκαν για αγρότες και κτηνοτρόφους  μηδενική  η αξιοποίηση των 47εκ€ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν δοθεί στην Περιφέρεια.

Από το ΕΣΠΑ η Φλώρινα έχασε το 2015 έργα 36 εκ€ μεταξύ αυτών το έργο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΓΛΑΣ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ» 565χιλ€ έργα αποχετεύσεων και επεξεργασίας λυμάτων ~25εκ€  με σημαντικότερο όλων το μεγάλο έργο της «Κατασκευής και λειτουργίας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Φιλώτα και του αποχετευτικού δικτύου Φιλώτα – Αντίγονου – Πελαργού – Μανιακίου – Λεβαίας – Βεγόρας του δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας με σκοπό την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Σουλού» προϋπολογισμού 16εκ€.

Η στέγαση της  Σχολής Καλών Τεχνών με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΠΣ παραμένει παγωμένη. Ξεσκεπάσαμε της παράνομες διαδικασίες και τις απευθείας αναθέσεις. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έκαναν νόμιμο διαγωνισμό. Τι τους εμπόδιζε τρία χρόνια τώρα μα κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες δημοπράτησης του έργου; Η νομιμότητα, μήπως;

Στον τουρισμό ούτε ένας δείκτης στα τουριστικά μεγέθη δεν βελτιώθηκε. η Δυτική Μακεδονία είναι στην χειρότερη θέση στη πληρότητα από όλες τις Περιφέρειες. Είναι επίσης τελευταία στις αφίξεις (0,6%) και τελευταία στις διανυκτερεύσεις  (0,3%) επί του συνόλου της Χώρας (ΕΛΣΤΑΤ οριστικά αποτελέσματα για τα έτη  2016 και 2017)

ΤΟ ΦΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ …ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ…. ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

ΓΙΑΥΤΟ η ανεργία θεριεύει και η πτώση του ΑΕΠ της Περιφέρειας είναι δραματική

14% μείωση σε δυο μονο χρόνια 2015-2016! Ή μεγαλύτερη μείωση από όλες τις Περιφέρειες

122εκ€ έχασε η Φλώρινα σε δύο χρόνια μόνο από το ΑΕΠ της 617εκ€ η Περιφέρεια σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Αυτή είναι η απάντηση αυτό είναι  το επίσημο νούμερο για  τα εκκατομμύρια που είπε ότι έφερε εδώ στην Φλώρινα ο κος Καρυπίδης. Εκκατομύρια στα χαρτιά όχι στην οικονομία

Όλα στο ΜΗΔΕΝ

Εμείς βάζουμε  ΤΕΛΟΣ σε αυτή την καταστροφική πορεία

 

Ξεκινάμε με  τρεις αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 1. Πρώτα τα συμφέροντα της Περιφέρειας. ο Περιφερειάρχης δεν θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 2. Τέλος ο πρωταθλητισμός στην ανεργία και τη Φτώχεια.
 3. Να γίνουμε μια Περιφέρεια της Ευρώπης που θα διεκδικεί ισότιμα αυτά που της αναλογούν από την Ευρωπαϊκή της οικογένεια. Να μπει τέλος στην εσωστρέφεια και την Βαλκανοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας

Αυτό είναι το Όραμά μας

Να ξεκινήσει η ανόρθωση της Περιφερειακής Οικονομίας με την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Μέσων.

Για να δημιουργηθούν δουλειές για τους Δυτικομακεδόνες και πλούτος για τον τόπο.

Για να μείνουν και να προκόψουν τα παιδιά μας στον τόπο τους.

Και θα το υλοποιήσουμε με ένα συγκεκριμένο Προγραμματικό Πλαίσιο

Ένα προγραμματικό πλαίσιο για τη Δυτική Μακεδονία που πατάει γερά σε 4 επιμέρους Σχέδια Ανάπτυξης για την κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Κι αυτό συμβολίζει το νέο μας σήμα που είναι ένα λουλούδι που σχηματίζεται ισομερώς από τέσσερα πέταλα. Ένα λουλούδι που χάνει αμέσως την μορφή του αν ένα πέταλο λείπει.

Αυτό το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο Συνδυασμός μας

Ένας  Συνδυασμός που είναι αυτοδιοικητικός και πολυσυλλεκτικός.

Γι αυτό το νέο μας σήμα είναι πολύχρωμο.

Γιατί εμείς πιστεύουμε πως κάθε άξιος άνθρωπος που θέλει και μπορεί να προσφέρει, έχει θέση και ισότιμο ρόλο.

Αυτό είναι και το μήνυμα μας προς την κοινωνία, γιατί η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά και μπροστά μπορούμε να πάμε όλοι μαζί.

 

Το Πρόγραμμά μας για τη ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Φλώρινα πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο και να αποκτήσει ξεχωριστή ταυτότητα.

Να γίνει  Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ , Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,  Πρωτεύουσα ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ και να αναπτύξει ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ ΠΕ Ένα  Νέο μοντέλο αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης της υπαίθρου 

Η Ενέργεια είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος για την πορεία της περιοχής αναπτυξιακός τομέας Η επαναφορά στον Ενεργειακό Χάρτη της Μελίτης ΙΙ και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων στην Αχλάδα και τη Βεύη θα δώσουν προοπτική και στην Μετεγκατάσταση των Αναργύρων και των Βαλτονέρων. Στον εργασιακό τομέα δεν θα δεχθούμε να υπάρχουν στην Περιφέρεια  εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Δεν θα ανεχθούμε τον εργασιακό Μεσαίωνα που μέσω της «αποεπενδυσης» πανε να επιβάλουν στη ΔΜ

Για μας η Φλώρινα η δική μας Τοσκάνη που την συνθέτει τη γοητεία των έξι λιμνών, του κρασιού και του ορεινού τοπίου του Νυμφαίου με τα επισκέψιμα οινοποιία του Αμυνταίου και φυσικά το μεγάλο Βαλκανικό μας πάρκο στις Πρέσπες.

Η ιστορική έδρα του Δήμου το Νυμφαίο,  οι Υδροβιότοποι λιμνών, τα σπάνια οικοσυστήματα του Βιτσίου και του Καϊμακτσαλάν, και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ , είναι ήδη γνωστά. Έχουν ονοματεπώνυμο.

Αυτές είναι οι δικές μας δεσμεύσεις για την Φλώρινα. Αυτά είναι το αναπτυξιακό μας πακέτο.

Ο κάθετος ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Χ. Ολοκλήρωση τμήματος Πτολεμαϊδα – Φλώρινα και υποβολή Φακέλου για ολοκλήρωσή του με χρηματοδοτικό μίγμα και συμμετοχή από το Πρόγραμμα Connecting Europe Facility και το Ταμείο Συνοχής.

Το Χιονοδρομικό Πισωδερίου , (η τεχνητή χιόνωση,  νέο lift είναι προτεραιότητα.)

Ο δρόμος Φλώρινα – Πισωδέρι – Πρέσπες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΙΚΟΤΗΤΑ λέμε ένα και μόνο. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.

Για ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και να  αναστροφεί το  αρνητικό  ισοζύγιο με τις βαλκανικές χώρες

 • Ρευστότητα: Μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ) που ήδη υπάρχει στη Περιφέρεια. Τα εργαλεία ρευστότητας με χαμηλότοκο κεφάλαιο κίνησης μπορούν να δώσουν ανάσα ζωής στον επιχειρηματικό κόσμο . Δυστυχώς 2 χρόνια τώρα οι επιχειρήσεις δεν τα έχουν δει. Παραμένουν εγκλωβισμένα στις τράπεζες. Δημιουργία Περιφερειακού  Επενδυτικού Ταμείου
 • Ενίσχυση του εμπορίου με το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων και περιφερειακές συμφωνίες για την τοποθέτηση των προϊόντων μας στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σημαίνει τουρισμός και εξωστρέφεια και πάνω απ΄ όλα ρευστότητα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ:  Για να δώσουμε ανάσα στον κατασκευαστικό κλάδο το σχέδιο μας έχει πέντε συγκεκριμένες δράσεις:

Μετεγκαταστάσεις

Εξοικονομώ κατ΄ οίκον (Περιφερειακό Πρόγραμμα)

Αναπλάσεις όψεων και εισόδων τουριστικών περιοχών

Το κόσμημα του Νυμφαίου μας εμπνέει να αναβιώσουμε με προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας ερειπωμένα πανέμορφα χωριά της ΔΜ. Οι άνεργοι μηχανικοί μας μαζί  ονομαστούς μαστόρους της πέτρας, από το Λέχοβο και από τα άλλα μαστοροχώρια της ΔΜ, μπορούν να αναβιώσουν παραδοσιακούς οικισμούς, να αναπλάσουν όψεις, και εισόδους τουριστικών οικισμών και να στήσουν στα πόδια της την ορεινή οικονομία και μαζί το δικό τους μέλλον

Μια ολοκληρωμένη οικιστική ανάπλαση στην πόλη του κρασιού το Αμύνταιο αντάξια των μεγάλων επενδύσεων που έγιναν στην οινοποιία.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.. Η πολυσυζητημένη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να «κλειδώνει» σύντομα.Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες η κατάσταση που διαμορφώνεται για το νέο Πανεπιστήμιο ΔΜ επιχειρείται να εμφανιστεί θετική καθώς αριθμητικά  Είναι με τη Φλω΄ρινα να αποκτάει 4 νεα τμήματα στις υπάρχουσες Σχολές της

 

( η παιδαγωγική σχολή μετονομάζεται σε σχολή κοινωνικών και ανθρωπιστικών Σπουδών με έδρα την Φλώρινα και με σκοπό να συμπεριλάβει και άλλα τμήματα . Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν και φαίνονται στο πόρισμα, περιλαμβάνουν το παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, τα οποία υπάρχουν ήδη, ενώ ζητήθηκε και τμήμα μουσικής εκπαίδευσης το οποίο προκρίθηκε από την επιτροπή. Το δεύτερο τμήμα που ζητήθηκε είναι ψηφιακών ανθρωπιστικών Σπουδών. Κα ένα νέο τμήμα που προέκυψε   «το τμήμα ψυχολογίας»

Για τη σχολή καλών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα, περιλαμβάνει το τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών, το οποίο υπάρχει, όμως θα πρέπει να λειτουργήσει και ένα δεύτερο διότι σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να υπάρχουν δύο τμήματα.Μετά από μελέτη περιλαμβάνεται και το τμήμα ψηφιακών τεχνών στην Φλώρινα)

 

Για μας το μέγα ζητούμενο είναι ναθωρακιστούν οι Σχολές με τμήματα που λειτουργούν και που  δικαιολογούν την ύπαρξη τους για να μη χαθούν.

Μετάβαση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα σε σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με ξενόγλωσσα τμήματα στις σχολές, τα ερευνητικά ινστιντούτα και μεταπτυχιακά τμήματα.

 

Η Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα  και η έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα της περιοχής, εφόσον στεγαστεί στο κτίριο της Αγίας Όλγας που θα το κάνουμε ΝΟΜΙΜΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ γιατί για εμας αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η Σχολή θα ενισυθεί για να απλωθεί στη πόλη της Φλώρινας,  στα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ Διεθνές (όπου γυρίστηκαν οι ταινίες του Αγγελόπουλου), Μίρτσου, Σιάμκουρη, Καράτζα, κτίριο ΤτΕ). . Με σύγχρονα χρηματοδοτικά μέσα με μακροχρόνιες  μισθώσεις και διάθεση στο Πανεπιστήμιο.  Για να μπορούν με συστηματική δουλειά  να αναδείξουμε τη Φλώρινα σε «Φλωρεντία των Βαλκανίων» όπου προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα δημιουργούν και θα ζωντανεύουν την πόλη και την περιοχή.  Η πόλη θα γεμίσει ζωή, τα κτίρια θα σωθούν, η Σχολή θα στεγασθεί και το Διεθνές μπορεί να γίνει η αφετηρία του «Δρόμου του Κινηματογράφου» με Διαδρομές όπου γυρίστηκαν οι ταινίες, αναπαράσταση σκηνών σε σημεία, πινακίδες, έντυπο πληροφοριακό υλικό) κλπ

 

Η Δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων για φοιτητές άλλων χωρών και να αξιοποιήσουμε τις πρωτοποριακές προτάσεις του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων μας για αγγλόφωνα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και καλοκαιρινά τμήματα για φοιτητές ξένων χωρών, καθώς ήδη υπάρχουν αιτήματα όπως π.χ. για τη παιδαγωγική σχολή και το τμήμα γλωσσολογίας της Φλώρινας.

 

Πρωτογενής Τομέας/ Αγροδιατροφή

Πρωτογενής τομέας χωρίς ΓΗ δε γίνεται:  Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ  από τη ΔΕΗ μετά την εξάντληση των κοιτασμάτων πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο και να δοθεί σε ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΟΠ) και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Κατασκευή του αρδευτικού Τρανταφυλλιάς

Η ανάπτυξη του κάμπου του Φιλώτα, του Αντίγονου και του Μανιακίου πρέπει μέσα από την ορθολογική διαχείριση του νερού, μέσα από σύγχρονα συστήματα άρδευσης και αξιοποιώντας υφιστάμενους και νέους αναδασμούς να φιλοξενήσει τις ονομαστές καλλιέργειες της περιοχής.

Ολοκλήρωση φραγμάτων και αρδευτικών έργων ολοκλήρωση του αρδευτικού της Χειμαδίτιδας και η ορθολογική διαχείριση της Βεγορίτιδας

Κατασκευή Κτηνοτροφικού Πάρκου Πρεσπών (ίσως στο Βροντερό). Στη ΠΕ Φλώρινας εκτρέφονται βοοειδή, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκονται στο Αμύνταιο. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των προβάτων και αιγών που εκτρέφονται στους ημιορεινούς και ορεινούς κυρίως οικισμούς του Δήμου.

Εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος για την τυποποίηση, μεταποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων:  Επενδυτικά Σχέδια ΟΠ για Μονάδα Τυποποίησης και Συσκευασίας Φασολιών, Μονάδα επεξεργασίας γάλακτος, Επέκταση ξυνού  νερού, Πιπεριάς Φλώρινας. Επενδυτικό Σχέδιο  ΟΠ για μεταποίηση στην αλιεία καθώς δεν υπάρχει μεταποιητική δραστηριότητα στον τομέα αυτό, αλλά και υποδομή για τα αλιευτικά σκάφη

Εναλλακτικός τουρισμός

 • Αιχμή του δόρατος h ιστορική έδρα του Δήμου το Νυμφαίο, και οι οικισμοί του Βιτσίου (ο Αετός, το Σκληθρο, το Λέχοβο, το Βαρικό, το Ξινό Νερό) και οι παραλίμνιοι οικισμοί (ο Άγιος Παντελεήμονας και το Λιμνοχώρι) και το ημιαστικό κέντρο της πόλης του Αμυνταίου.
 • Η ΠΕ συνδυάζει ορεινά οικοσυστήματα, λίμνες, παραδοσιακούς οικισμούς, επισκέψιμα οινοποιεία και σημαντικούς φορείς όπως είναι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Στην περιοχή πολλοί και αξιόλογοι χώροι εστίασης, και διαμονής, επισκέψιμα οινοποιεία, επιχειρήσεις παραγωγής και πώλησης τοπικών προϊόντων, εταιρίες παροχής υπηρεσιών ελεύθερου χρόνου και γνωριμίας με τη φύση.
 • Υδροβιότοποι των έξι λιμνών, σπάνια οικοσυστήματα των Πρεσπών του Βιτσίου και του Καϊμακτσαλάν, μοναδικοί προορισμοί για τους επισκέπτες της περιοχής. Οι αρχαιολογικοί χώροι (Ελληνιστική Πόλη Πετρών, Προϊστορικό Νεκροταφείο Αγ. Παντελεήμονα, Προϊστορικοί οικισμοί Αναργύρων και Λιμνοχωρίου), τα μεταβυζαντινά και νεότερα μνημεία του Αμυνταίου, των Πετρών, του Αγ. Παντελεήμονα αποτελούν τεκμήρια της μακραίωνης δημιουργικής ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή. Επιπλέον, το μοναδικό οικιστικό σύνολο του Νυμφαίου, τα παραδοσιακά κτίσματα σε όλους τους οικισμούς, καθώς και οι πλούσιες σε υλικό και πληροφορίες λαογραφικές συλλογές στο Αμύνταιο, το Φιλώτα, το Λέχοβο, το Ροδώνα, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης των λιμνών, τα Κέντρα Ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποτελούν επισκέψιμους χώρους με ιδιαίτερη προοπτική περαιτέρω προβολής και τουριστικής αξιοποίησης
 • Σωματείο Οικοδόμων ΛεχόβουΤο Λέχοβο αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά μαστοροχώρια της Ελλάδας, από τα λίγα που παραμένουν στο χώρο της Δ. Μακεδονίας. Ξακουστοί και περίφημοι ήταν κατά το παρελθόν οι Λεχοβίτες πετράδες σε όλα τα χωριά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ακόμα και σήμερα οι μάστορες του Λεχόβου συνεχίζουν να εργάζονται στις γειτονικές περιοχές.
 • ΈΡΓΑ : 1. Αναβίωση της Αρχαίας Εγνατίας: Via Egnatia (Εορδαία, Βεύη,ΠέλλαΘεσσαλονίκηΑμφίποληΦιλίππους, συνδέοντας τη νότια Ιταλίακαι τη δυτική Μεσόγειο με το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, τον Εύξεινο Πόντο και τελικά την Ασία. Η αρχαία Εγνατία οδός άρχιζε από το Δυρράχιο, περνούσε από την Ηράκλεια και διέσχιζε τη χώρα των Λυγκιστών, τη χώρα των Εορδαίων, καθώς και την Έδεσσα και την Πέλλα, από όπου κατέληγε στη Θεσσαλονίκη.  Σε όλα τα ορατά σηµεία του δρόµου υπάρχουν ενηµερωτικές πινακίδες κοινή για όλες τις Ρωµαϊκές οδούς, σήµανση. Επίσης τοποθετήθηκαν πινακίδες κατεύθυνσης κατά µήκος όλης της γνωστής πορείας στην ορεινή διάβαση των Ζωναίων ώστε να είναι σε θέση ο κάθε ενδιαφερόµενος περιηγητής να νιώσει τη συγκίνηση της ανακάλυψης βαδίζοντας πάνω στο αρχαίο οδόστρωµα.)
 • Για εμάς σημαίνει Φλώρινα , μύθος, ιστορία, και τουρισμός των λιμνών βιότοπο της καφέ αρκούδας (πρόγραμμα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) παντρεμένα με αγροδιατροφή και ανάδειξη όλων των ευρημάτων που ανέδειξε η Εγνατία οδός και πληρώθηκαν εκατομμύρια για την ανασκαφή τους. Μαθητές της Ιταλίας από τη Ρώμη που ξεκινούσε έως το Βυζάντιο / Τουρκία και την Ελλάδα περπατούν την ΕΓΝΑΤΙΑ και επισκέπτονται τα μουσεία στο διάβα της. Όποιος το ξεκινήσει ενιαία και πλάσει το μύθο θα έχει κερδίσει (Φορέας λειτουργίας και διαχείρισης, (Δήμος Φλώρινας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης Καβάλας Αλεξανδρούπολης Α.Ε, πηγές εσόδων, ενιαία ξενάγηση με αφετηρ΄’ια την Φλώρινα, ψηφιακές πλατφόρμες συνδεση με google earth, με εφαρμογές για κινητά και ταμπλετ, αναμνηστικά προϊόντα σε χώρους πώλησης μουσείων, λογότυπα κ.λ.π) πόροι από INTERREG,  ΠΕΠ, ΥΠΠΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ (Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει χρηματοδοτήσει ήδη πάνω από 40 αρχαιολογικές ανασκαφές που το κόστος τους ανέρχεται στα 2,5 δις. δρχ./7,5εκ€)

 

Πολιτισμός

Η Φλώρινα που έγινε ευρέως γνωστή και μέσα από τις ταινίες του Αγγελόπουλου μπορεί να δημιουργήσει το «Δρόμου του κινηματογράφου» και του Μουσείου του Θόδωρου Αγγελόπουλου με ότι σκηνικά μπορούμε να σώσουμε και να επαναδημιουργήσουμε, συνδυάζοντας όλα αυτά  με την ανάδειξη νέων δημιουργών

Μουσείο Αγγελόπουλου (Η καλλιτεχνική πορεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου χαρακτηρίζεται από διεθνή αναγνώριση και κορυφαίες διακρίσεις. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει στα σημαντικότερα Διεθνή Φεστιβάλ, αποσπώντας τα μεγαλύτερα βραβεία, μεταξύ άλλων το Χρυσό Φοίνικα των Καννών, το Χρυσό και Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, πολυάριθμα βραβεία FIPRESCI και δύο βραβεία Φελίξ Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας. Δύο από τις ταινίες του, “O Θίασος” και “To Βλέμμα του Οδυσσέα” έχουν συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, είναι ο σκηνοθέτης, που καθόρισε όσο λίγοι την παγκόσμια κινηματογραφική γλώσσα και, αναμφισβήτητα, o Έλληνας σκηνοθέτης με τη μεγαλύτερη διεθνή αποδοχή. Για τον  Μελισσοκόμο,  το Τοπίο στην ομίχλη, το Μετέωρο βήμα του πελαργού, και το Βλέμμα του Οδυσσέα  το τοπίο της Φλώρινας  εκφράζει την εμμονή  του  σκηνοθέτη σε κάποιους μεμονωμένους χώρους με έντονη ιστορικότητα που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου. Με τη δομή και τη λειτουργία τους αλλά και τη μορφή τους οι χώροι αυτοί μετατρέπονται στους «τόπους» εκείνους που δέχονται την ανθρώπινη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο ν’ αλλάξουν την ουσία τους αλλά να καταφέρνουν στο τέλος να διατηρούν το ζητούμενο ιστορικό βάθος. )

Η Αξιοποίηση του Κέντρου Περιβάλλοντος της Χειμαδίτιδας και ανάδειξη των λουτρών της Μπάνιας.

το κόσμημα της περιοχής το όμορφο Νυμφαίο, πρέπει να αναβαθμιστεί και να προβληθεί μέσα από ένα ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο

Φλώρινα η Φλωρεντία των Βαλκανίων. η Πινακοθήκη Καλλιτεχνών Φλώρινας τόπος συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Περιβάλλον

 • ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Η υλοποίηση της ιδέας του Βαλκανικού Πάρκου Πρεσπών, ως βάση για την φιλοξενία εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα βιοποικιλότητας και μελετητών του οικοσυστήματος των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει
 • Πρόσκληση και φιλοξενία εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα βιοποικιλότητας και μελετητών του οικοσυστήματος των λιμνών, σε μια ετήσια συνάντηση με θέμα την παρουσίαση της δουλειάς τους, σε συνδοιασμό με τα «Πρέσπεια», με στόχο η συνάντηση να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό 20.000€ (10.000€/ετήσια συνάντηση χ 2έτη)  (σημ. Προκύπτει από το στρατηγικό σχέδιο Βαλκανικού Πάρκου Πρεσπών:
 • 2) Ετήσια συνάντηση και οργάνωση δράσεων με στόχο την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών (Πολιτείας, Κατοίκων, ΜΚΟ και άλλων εταίρων) για τη διασυνοριακή συνεργασία και την προστασία των λιμνών. Οι δράσεις θα διευκολύνουν την ανταλλαγή περιβαλλοντικής πληροφορίας ανάμεσα στις δύο  χώρες, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και προστασία των λιμνών, προς όφελος της οικονομίας των περιοχών τους: 40.000€ (20.000€/ετήσια συνάντηση χ 2 έτη)
 • 3) Έκδοση τουριστικού άλμπουμ : Οι λίμνες της Καστοριάς και της Φλώρινας με το πινέλο των παιδιών και τον φακό των μεγάλων

Η πρότασή μας για τους Κοινωνικούς Τομείς και την Εργασία

Παρά την αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων  στη Δυτική Μακεδονία, μειώθηκε δραστικά, λόγω του υψηλού ποσοστού μακροχρόνιων ανέργων. Με τον τρόπο αυτό πολύ περισσότεροι άνεργοι , σε σχέση με το εισόδημα διαβίωσης έχουν οδηγηθεί σε φτώχεια

ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ Την καταπολέμηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ 60εκ€

ΔΟΜΗ: Περιφερειακό Ταμείο για ανακούφιση της φτώχιας ΠΟΡΟΙ:  20 εκ€ νέο ΠΕΠ, 10εκ€ από Τοπικό Πόρο, 20 εκ€ από το τρέχον ΕΣΠΑ

Οι άνεργοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι σήμερα  32.000

εφαρμόζουμε πρόγραμμα  με συγκεκριμένες προτάσεις

Οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της Ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία υπακούουν σε τρεις βασικές ΑΡΧΕΣ:

 • Αρχή της εργασίας και όχι της απασχόλησης
 • Αρχή της Τελευταίας Καταφυγής: Η Αυτοδιοίκηση μαζί με τον Δημόσιο Τομέα αποτελούν την τελευταία καταφυγή του ανέργου, αν υπάρξει αδυναμία εύρεσης εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.
 • Αρχή της ενίσχυσης της Αυτόνομης Διαβίωσης και περιορισμό της Προνοιακής υποστήριξης των ανέργων αποκλειστικά στους μη δυνάμενους να εργαστούν και στους έχοντες ανάγκη προσωρινής μεταβατικής στήριξης
 • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τα 433 (1,5%) μονογονεϊκά νοικοκυριά, όπου ο γονέας δεν εργάζεται και τα 269 (8,0%) νοικοκυριά με δύο άνεργους γονείς και τα ΑΜΕΑ.

ΥΓΕΙΑ

Το μεγάλο πρόβλημαστη ΔΜ είναι η στελέχωση των Μονάδων Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας. Η Περιφέρεια ε΄χει την ευθύνη του εξοπλισμού και των υποδομών

Πρωτοβάθμια Φροντίδα  Υγείας

 • Στελέχωση όλων των περιφερειακών ιατρείων , για να μη ζει ο πολίτης  το δράμα της  συνταγογράφησης  στο  τέλος κάθε  μήνα
 • Ενίσχυση των κέντρων Υγείας   ως βασικό μοχλό της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας.
 • Κίνητρα  για την στελέχωση  του καινούργιου οργανισμού παροχής Πρωτοβάθμιας φροντίδας  (ΠΕΔΥ)
 • Στελέχωση, ενίσχυση  και εκσυγχρονισμός του ΕΚΑΒ σε επίπεδο Δυτ. Μακεδονίας  για την ασφαλή μεταφορά  και διακομιδή των ασθενών

 Δευτεροβάθμια  Φροντίδα Υγείας

Η περ. Δυτ. Μακεδονίας  έχει 800 περίπου νοσοκομειακά κρεβάτια,  τα οποία είναι υπεραρκετά συμφώνα με τα διεθνή  Standards.  Είναι απαραίτητη  όμως  η ορθολογική κατανομή  τους. Κάλυψη  όλων των κενών στα  5 νοσοκομεία της περιφέρειας  σε ιατρικό, νοσηλευτικό και Παραϊατρικό  Προσωπικό.

Περαιτέρω ενίσχυση των τμημάτων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας  μας,  τα οποία έχουν  καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών  για την ποιότητα και το μέγεθος  της  υγείας που προσφέρουν.

Το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου πρέπει να αξιοποιηθεί. Αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΊΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  στη Βόρεια Ελλάδα. Ένα Νοσοκομείο 100 Κλινών  με σύγχρονο τεχνολογικό  Εξοπλισμό, το οποίο ελάχιστα αξιοποιήθηκε, αφού ποτέ δεν στελεχώθηκε  με Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η ΔΜ να γίνει Περιφέρεια φάντασμα

Οι δυο συνυποψήφιοι μας, Κασαπίδης και Καρυπίδης, κοιτούν την Κυβέρνηση και περιμένουν από εκεί ένα πρόγραμμα σωτηρίας.

Εμείς κοιτούμε την Ευρώπη και την προοπτική που δίνουν στις Περιφέρειες  τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία

Εμείς αυτό το πλαίσιο βάζουμε στη συζήτηση για το ΜΕλΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και της ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Για κάθε ένα από αυτά τα σημεία ανοίξαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με πολίτες και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Από την Πρέσπα και τη Φλώρινα έως το Αμύνταιο και τον Φιλώτα  συνεχίζουμε αυτό το διάλογο 

 

προτείνουμε και ακούμε

αναζητούμε λύσεις και δυνατότητες

Λύσεις για να μην φύγουν και οι λίγοι νέοι που έχουν απομείνει.

Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται δουλειές για να μείνουν στον τόπο τους

Όποιος θέλει να κερδίσει την ψήφο των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων το πρώτο που υπόσχεται είναι πως μόλις εκλεγεί το βασικό του μέλημα θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πολλοί μάλιστα υπόσχονται πως έχουν έτοιμες και τις λύσεις.

Τα αποτελέσματα γνωστά.

Η ανεργία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και εκείνοι που την πληρώνουν, κυρίως, οι νέοι και οι γυναίκες.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπισθεί η ανεργία;

Ναι, είναι πολύ δύσκολο, αν δεν έχεις συγκεκριμένο σχέδιο, την κατάλληλη γνώση και δεν στρωθείς να δουλέψεις για να πετύχεις.

Ναι, είναι πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, αν υπόσχεσαι μαγικές λύσεις ή πως το πρόβλημα θα στο λύσουν κάποιοι άλλοι.

Αν δούμε τι έγινε επί της θητείας Καρυπίδη θα καταλάβουμε γιατί η ανεργία αντί να μειωθεί αυξήθηκε.

Τα  εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στέρησαν θέσεις εργασίας.

Θέσεις σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της τοπικής μας οικονομίας.

Θέσεις που θα γεννούσαν πλούτο για τους πολλούς και θέσεις για ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Γιατί χάθηκαν αυτά τα χρήματα;

Από έλλειψη σχεδίου, γνώσης και επειδή ο κ. Καρυπίδης περίμενε από την Κυβέρνηση να του δώσει λύσεις.

Το άσχημο πως ο κ. Κασαπίδης που διεκδικεί τη θέση του κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, όπως φάνηκε στην πρόσφατη τοποθέτηση του μπροστά στον Πρόεδρο του κόμματος του.

Περιμένει τις λύσεις από την επόμενη Κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας, και φυσικά ν’ ανοίξουν οι κάνουλες του κράτους και να ρέει χρήμα.

Ποιο χρήμα; Αυτό που δεν υπάρχει στα κρατικά ταμεία;

Άρα, πού οδηγούμαστε;

Για να φτιάξουμε δουλειά για τους νέους και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, χρειάζεται δουλειά!

Χρήματα υπάρχουν, αλλά είναι στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που κάποιος πρέπει να τα γνωρίζει, να μπορεί να τα διαβάσει σωστά και να κάνει τις κατάλληλες προτάσεις.

Η Ευρώπη έχει χρήμα και το διαθέτει αν πειστεί για τη σοβαρότητα και την αρτιότητα του σχεδίου που θα προτείνεις.

Δεν θα σου δώσει ποτέ χρήματα επειδή είσαι ο «κολλητός» ή ο «εκλεκτός» της όποιας Κυβέρνησης, αλλά αν είσαι οργανωμένος, μελετημένος, σοβαρός και έτοιμος να αξιοποιήσεις ό,τι πάρεις.

Και μπορούμε να πάρουμε πολλά για τον τόπο.

Με δουλειά, πολύ δουλειά, με πάρα πολύ δουλειά.

Έτσι όμως θα ξανανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη, έτσι θα δημιουργήσουμε ξανά θέσεις εργασίας.

Χρόνια τώρα ασχολούμαι με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα ξέρω γιατί τα δούλεψα, αλλά ποτέ δεν σταματάω να τα μελετώ και να ενημερώνομαι γιατί πολλά αλλάζουν και αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Όταν μιλάω με τους νέους μ’ αρέσει ν’ ακούω τις ιδέες τους, αλλά πάω κοντά τους πάντα έτοιμη να τους προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

Δεν είμαι παντογνώστης, ούτε έχω κάποιο μαγικό ραβδί.

Υπόσχομαι μόνο ένα πράγμα.

Θα δουλέψουμε για να ανοίξουν οι δουλειές που τόσο έχουμε ανάγκη.

Θα πετύχουμε γιατί ξέρουμε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η δική μας δύναμη είναι

Η ΓΝΩΣΗ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αυτά είναι τα τρία σημεία που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα πετύχουμε

Εμείς δεν κάνουμε ένα κομματικό κάλεσμα. Εμείς απευθύνουμε προσκλητήριο σε ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ανθρώπους που έχουν την ικανότητα και τη θέληση να δουλέψουν σκληρά

Σε αυτό το κάλεσμα έχουν ήδη ανταποκριθεί άνθρωποι από όλους τους χώρους και γιαυτό κάνουμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο

Γιατί το ζητούμενο δεν είναι από πού προέρχεται μια υποψηφιότητα αλλά που απευθύνεται.  Ποια προοπτική δίνει στην κοινωνία και τον τόπο

Και η προοπτική που εμείς δίνουμε είναι Να ζωντανέψουμε την οικονομία για να δημιουργήσουμε πλούτο που θα φέρει δουλειές για τα παιδιά μας. Για να μείνουν στον τόπο τους και ίσως να καταφέρουμε να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έφυγαν.

Η  υποψηφιότητα μου δεν ήρθε με χρίσμα, ούτε με «διορισμό» και γιαυτό είναι απαλλαγμένη από δεσμεύσεις που επιβάλλουν θέσεις, υποψηφίους και απαγορεύουν τη διαφωνία σε εντολές άνωθεν. Οι δεσμεύσεις μας είναι μόνο απέναντι στους πολίτες

Αισιοδοξώ ότι θα πετύχουμε γιατί κάτι που πάντα με βοήθησε όταν αναμετρήθηκα με μεγάλα προβλήματα είναι ότι δεν είμαι πολιτικός καριέρας ούτε εξαρτήσεις έχω, ούτε φοβάμαι το πολιτικό κόστος και τις σκληρές αποφάσεις.

 

Η πείρα μου από την πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η συνεργασία μου με άλλες Περιφέρειες άλλων Χωρών   μού έμαθε να σέβομαι τους κανόνες συνεργασίας και να αξιοποιώ την γνώση όπου την βρίσκω

Τα σημερινά αδιέξοδα χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους .

Πάνω από όλα χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να κάνουν  την προσωπική τους υπέρβαση για να υπηρετήσουν ένα μεγάλο στόχο. Και τέτοιος στόχος είναι η σωτηρία του τόπου μας και ο αγώνας για να μείνουν τα παιδιά μας στο τόπο τους.

Αυτούς τους ανθρώπους έχω σήμερα δίπλα μου και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου που αποδέχθηκαν την πρόταση που τους απηύθυνα για να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα και θέλω να σας τους παρουσιάσω

 

TAGGED: Δυτική Μακεδονία, Εκλογές, Φλώρινα,