ΤΡΕΝΟΠΟΡΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20/03/2011

trenoporeia1trenoporeia2

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

 

 

Με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή έγινε το Σάββατο 19.3.2011, η τρενοπορεία από την Φλώρινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το αυτονόητο: σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας και τερματισμό του αποκλεισμού της περιοχής μας.

 

Πολίτες από τη Φλώρινα, την Άρνισσα, την Έδεσσα, και τη Νάουσα πήραν σήμερα το τρένο για να διασφαλίσουν προσιτή σιδηροδρομική συγκοινωνία. Στην Θεσσαλονίκη, μας υποδέχτηκαν τα μέλη της Επιτροπής για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου, σιδηροδρομικοί, φορείς (ανάμεσα στους οποίους ο σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης) και συλλογικότητες, εκλεγμένοι εκατοντάδες πολίτες, και όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε μαζική, ενθουσιώδη και πολύμορφη πορεία προς την πλατεία Αριστοτέλους.

 

Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση που έχει, σε ολόκληρη πλέον τη Μακεδονία, 6 βδομάδες μετά την διακοπή τους, το αίτημα της Φλώρινας για επανέναρξη των δρομολογίων του τρένου. Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία ελπίζουμε να έδειξε καθαρά στους αρμόδιους ότι το κίνημα για την επιστροφή του τρένου στη Φλώρινα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ο μόνος δρόμος πλέον είναι η ταχεία ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων μας για άμεση επαναφορά του τρένου, ως προσιτού μέσου συγκοινωνίας στη Φλώρινα με πλήρη δρομολόγια.

 

Είμαστε συγκινημένοι από την αγωνία των ανθρώπων του τρένου, των εργαζόμενων στην ΤΡΕΝΟΣΕ που σήμερα πρόσφεραν μια μέρα εθελοντικής δουλειάς το μήνα ο καθένας για τη χρηματοδότηση των δρομολογίων της Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας. Με τον ίδιο τρόπο που ξεκινήσαμε, τραγουδώντας, ζωγραφίζοντας, και διαδηλώνοντας, θα μεταφέρουμε το μήνυμά μας σε όλη την Ελλάδα, μέχρι να κερδίσουμε το δικαίωμά μας στη βιώσιμη ανάπτυξη, με την επαναφορά, τη βελτίωση και την επέκταση του σιδηρόδρομου στη Δ. Μακεδονία.

 

Διεκδικούμε

 

  • Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας-Άρνισας-Φλώρινας
  • Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν (με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εσόδων του ΟΣΕ).
  • Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία. Την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία.
  • Συνδυασμένες μεταφορές με βάση το σιδηρόδρομο.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.

 

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση