Οι τροπολογίες για τις εξετάσεις του Λυκείου και τις μετεγγραφές

Ημ/νία Ανάρτησης: 26 Φεβρουαρίου, 2018

Οι τροπολογίες για τις εξετάσεις του Λυκείου και τις μετεγγραφές

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία επανακαθορίζονται θέματα μετεγγραφής αδερφών ενώ παράλληλα καθορίζονται παρεμβάσεις για την αξιολόγηση των μαθητών του γενικού Λυκείου.

Αναλυτικά για τις μετεγγραφές αδερφών  ενσωματώνονται  στην τροπολογία «οι κατά προτεραιότητα επιλογές των φοιτητών που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια και θα ζητήσουν από κοινού με τα αδέρφια τους τη μετεγγραφή τους σε άλλο αντίστοιχο τμήμα».

Η διάταξη αναφέρει ότι εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέρφια μπορούν, με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας, από κοινού να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα:

Της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,

Σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης και

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς του διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας.

Ταυτόχρονα προσαρμόζεται το περιεχόμενο των προαγωγικών εξετάσεων Α’ και Β΄ τάξης.

Επίσης, όσο αφορά την Γ’ λυκείου των ΓΕΛ, στην τροπολογία περιλαμβάνεται η μείωση των μαθημάτων των απολυτηρίων εξετάσεων, σε τέσσερα συνολικά

 

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Εκπαίδευση,