Μαζί με τους γαύρους, του κολιούς και του τόνους τρώμε και πλαστικό! Και φυσικά ευθυνόμαστε εμείς που έχουμε γεμίσει τις θάλασσας πλαστικά σκουπίδια.
Η Μεσόγειος θεωρείται μία από τις πιο επιβαρυμένες θάλασσες σε ρύπανση από πλαστικό παγκοσμίως.
Στο 85% των γαύρων εντοπίστηκαν ίνες στο στομάχι, καθώς και στο 91% των κολιών και στους περισσότερους τόνους. Παράλληλα, κατά την ανάλυση, το χρώμα κάθε μικροπλαστικού που είχε καταποθεί παρατηρήθηκε και διανεμήθηκε στις ακόλουθες κατηγορίες: Μαύρο/σκούρο, μπλε, κόκκινο, διάφανο και πράσινο, για να καθοριστεί η ομοιότητα σε φυσικά είδη θηραμάτων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πιο κοινό χρώμα πλαστικών ινών που βρέθηκε στα περιεχόμενα του στομάχου των ψαριών ήταν μαύρο/σκούρο με 36%, ακολουθούμενο από μπλε (24%), διαφανές (17%) και κόκκινο (14%).
πηγή: 5ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας με στοιχεία από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος», το πανεπιστήμιο της Νις, στη Σερβία και το Manchester Metropolitan University.


















