Βασίλης Κόκκαλης στην Έκθεση Zootechnia: «Γεμάτο ελπίδα το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας»

Βασίλης Κόκκαλης στην Έκθεση Zootechnia: «Γεμάτο ελπίδα το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας»

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia».

Η επίσκεψη ξεκίνησε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, με γεύμα εργασίας που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace. Στο γεύμα παραβρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης καθώς και σημαντικοί επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα στη Βόρεια Ελλάδα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η στρατηγική και το αύριο της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, χτίζοντας μακρόπνοες και χρήσιμες συνεργασίες.

Ακολούθως, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης και επισκέφτηκαν περίπτερα με εκθέτες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το περίπτερο του Υπουργείου, μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και η σύνδεση όπως και η μέριμνα των υπηρεσιών του Υπουργείου με τις φιλότιμες προσπάθειες των Ομάδων Παραγωγών αλλά και των μεμονωμένων κτηνοτρόφων.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, ο Θεσσαλός πολιτικός πραγματοποίησε στοχευμένες επισκέψεις σε περίπτερα της Έκθεσης. Μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με συναντήθηκε στο περίπτερο Digital Greece, με εκπροσώπους του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά». Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δράσεις του προγράμματος στη Θεσσαλία και τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους ωφελούμενους.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση