Βάσω Λασκαράκη: Σε τι διαφώνησε με τον σύζυγό της;

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Δεκεμβρίου, 2015

vasw-tsimiΣτην οικονομική κρίση και στην άποψη του σύζύγου της να ταχθεί το καλοκαίρι υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα αναφέρθηκε η Βάσω Λασκαράκη.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στο περιοδικό “ΕΓΩ” η γνωστή ηθοποιός δήλωσε τα εξής:

Στην σειρά το Σόι σου δημιουργούνται παρεξηγήσεις μεταξύ /δύο οικογενειών όταν συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι. Κάτι παρόμοιο έχει συμβεί στη Βάσω Λασκαράκη;
«Αυτά που συμβαίνουν στη σειρά είναι πιο τραβηγμένα, αλλά να υπάρχει ασυνεννοησία όταν μαζεύονται πολλά άτομα γύρω από ένα τραπέζι και συζητάνε, σίγουρα έχει συμβεί γιατί ισχύει το «όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει». Ειδικά αυτό το καλοκαίρι, που ήταν πολύ έντονο από πολιτικής άποψης, νομίζω ότι διχάστηκαν οικογένειες. Και στο δικό μας το σόι λοιπόν έγινε χαμός γιατί ο καθένας έλεγε την άποψή του και διαφωνούσαμε μεταξύ μας. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα μέλη μιας οικογένειας, αλλά και μιας παρέας. Όταν η κουβέντα ερχόταν γύρω από τα οικονομικά και αναλύαμε το γνωστό θέμα «πού πάμε ως χώρα», αποκλείεται να μην τσακωνόμασταν στο τέλος».
Ο σύζυγος σου Γιάννης Τσιμιτσέλης την περίοδο του δημοψηφίσματος τάχθηκε υπέρ του «Ναι» και δέχτηκε επικρίσεις. Συμφώνησες με τη στάση του;
«Ναι. Εκεί που διαφώνησα ήταν στο ότι όταν υπάρχει μία τεταμένη ατμόσφαιρα και κάποιοι ψάχνουν αφορμή για να ξεσπάσουν, λόγω της πίεσης που αισθάνονται, ίσως δεν πρέπει να εκφράζουμε τόσο έκδηλα τα πιστεύω μας. Έχω διαπιστώσει ότι μπορεί να γράψεις κάτι άσχετο στα social media όπως «Καλημέρα. Σήμερα είναι μια ωραία μέρα και ξεκινάμε το γύρισμα με όρεξη!» και από κάτω να σχολιάσουν: «Εσύ είσαι τυχερή που έχεις δουλειά, ενώ εμείς πεινάμε!». Κανείς δεν ξέρει τι αντιμετωπίζει καθένας στο σπίτι του. Ούτε επειδή βλέπει τον άλλον στην τηλεόραση ή στο σούπερ μάρκετ να αγοράζει τα βασικά, πάει να πει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Επίσης, δεν συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα έφερε το φως σε όλο τον κόσμο και για ό,τι μας συμβαίνει φταίνε οι άλλοι. Εμείς καταστρέφουμε τη χώρα μας κι αν αφήσαμε τους άλλους να μας κατσικώνονται στον σβέρκο 200 χρόνια τώρα, πάλι εμείς φταίμε με τις επιλογές των προσώπων που κάναμε, θέλω να πω ότι δεν διαφωνώ με τις απόψεις του Γιάννη γιατί είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και πολύ εμπεριστατωμένα εξηγεί αυτά που θέλει να πει. Απλώς, επειδή υπάρχει φοβερός εκνευρισμός και φανατισμός, σε ορισμένες περιπτώσεις εγώ επέλεξα, παρόλο που έχω την ίδια άποψη, να την εκφράσω πιο καλυμμένα».