Βουλευτής Κώστας Σέλτσας: Χρηματοδοτούνται τρία μεγάλα αρδευτικά έργα στην Π.Ε. Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Μαΐου, 2019

Βουλευτής Κώστας Σέλτσας: Χρηματοδοτούνται τρία μεγάλα αρδευτικά έργα στην Π.Ε. Φλώρινας

Την Πέμπτη 16 Μαίου 2019 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτης επισκέφτηκε την περιοχή μας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην συστηματική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα και ανακοίνωσε την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης των έργων που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας. Συγκεκριμένα εξήγγειλε την χρηματοδότηση τριών αρδευτικών έργων, της Τριανταφυλλιάς (προϋπολογισμού 50 εκ.), του Παρορίου (προϋπολογισμού 5 εκ.) και των Πρεσπών (προϋπολογισμού 18 εκ.). Ενημέρωσε, επίσης, τους παραγωγούς φασολιού των Πρεσπών ότι εντός του Μαΐου θα πιστωθούν οι αποζημιώσεις τους από τα ΠΣΕΑ.

Ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: Οι ανακοινώσεις του Υπουργού για τα αρδευτικά έργα είναι πολύ σημαντικές για τον αγρότες μας. Με την υλοποίηση αυτών των αρδευτικών θα αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της Φλώρινας και των Πρεσπών ενώ και οι αγρότες θα εξασφαλίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη. Πριν 4 χρόνια αυτά τα έργα ήταν στα συρτάρια. Με την συστηματική δουλειά του Υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και πλέον εντάσσονται σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζουμε αποτελεσματικές πολιτικές για τους αγρότες και στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με πράξεις και όχι με λόγια.

TAGGED: Πολιτική, Φλώρινα,