ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Δεκεμβρίου, 2011

krasia-okimi-1

Μία καταπληκτική βραδιά οργάνωσαν οι νέοι και οι νέες του Δήμου Αμυνταίου στο Ξενοδοχείο «Αίθριον» στο Αμύνταιο. Είναι η δεύτερη εκδήλωση που διοργανώνουν οι νέοι επιστήμονες του Δήμου Αμυνταίου, μία ομάδα νέων ανθρώπων που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμυνταίου και διευρύνεται συνεχώς με την υποστήριξη των Δημοτικών Συμβούλων Ιορδάνη Μπάντη και Γιώργου Ψαλλίδα, με στόχο την ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων της περιοχής.

Χορηγός προβολής ήταν το ράδιο Λέχοβο 97,1 .

krasia-okimi-2

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Νομού Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πάρα πολλοί φίλοι του κρασιού, τόσο από την περιοχή όσο και επισκέπτες του ξενοδοχείου που φιλοξένησε την εκδήλωση και άλλων χώρων διαμονής της ευρύτερης περιοχής. Παρόντες ήταν όλοι οι οινοπαραγωγοί της περιοχής, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κόσμο και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή του κρασιού Αμυνταίου, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ποιοτικά άλματα και έχει κερδίσει επάξια μία από τις πρώτες θέσεις στο Ελληνικό αμπελοοινικό γίγνεσθαι, καθώς επίσης έχει σημαντικούς εκπροσώπους στην παγκόσμια οινική αγορά.

Το στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας με τους νέους επιστήμονες της περιοχής έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και οι νέοι μας δείχνουν την αγάπη για τον τόπο μέσα από την προσπάθεια να αναδείξουν τα τοπικά μας προϊόντα, αλλά και τις ικανότητές τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που προβάλουν την περιοχή.