Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2021 & 2022 και Σχολεία-πρέσβεις του ΕΚ σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2021 & 2022 και Σχολεία-πρέσβεις του ΕΚ σε κοινή εκδήλωση στην Αθήνα

Μια διπλή βράβευση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, για την απονομή αφενός του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2021 και 2022 και αφετέρου την αναγόρευση 6 σχολείων σε “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Οι δυο οργανώσεις που βραβεύθηκαν είναι η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παιδιών), και οι Γιατροί του Κόσμου-Ελλάδα, αντιστοίχως.

Μια διπλή βράβευση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, για την απονομή αφενός του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2021 και 2022 και αφετέρου την αναγόρευση 6 σχολείων σε “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Οι δυο οργανώσεις που βραβεύθηκαν είναι η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Παιδιών), και οι Γιατροί του Κόσμου-Ελλάδα, αντιστοίχως. Συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές σχολείων του προγράμματος “Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” στην Ελλάδα, εκπρόσωποι ΜΚΟ, καθώς και πολίτες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης έξι σχολείων από την περιφέρεια Αττικής που διακρίθηκαν για τις δράσεις σε “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Την εκδήλωση χαιρέτισε διαδικτυακά η πρόεδρος του ΕΚ, Roberta Metsola η οποία δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους δασκάλους και τους μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά συμμετοχής στα σχολεία για αυτό το πρόγραμμα σε ολόκληρη την ΕΕ». Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης (Η Αριστερά), ο οποίος έδωσε το παρόν διαδικτυακά, τόνισε ότι «το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας σημαντικός θεσμός που έχει σκοπό να επιβραβεύσει εξαιρετικά επιτεύγματα σε μια σειρά τομείς στηρίζοντας τις θεμελιώδεις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ».

Στη συζήτηση που ακολούθησε την απονομή του Βραβείου και συντόνισε ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης (Η Αριστερά) σημείωσε πως: «η ομορφιά της Ένωσης είναι η σύνθεση, όχι η σύγκρουση. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να κατεβάσει νομοσχέδιο η πιο μικρή πολιτική ομάδα, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει με τις κυβερνήσεις ανά χώρα. Στο ΕΚ, έχουμε την ευκαιρία να μιλάει η κοινωνία των πολιτών».

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Ελένη Σκουτέλη, δήλωσε κατά την βράβευση: «Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη μας βοήθησε στην αναβάθμιση των συνεργασιών μας» και ο Τάσος Υφαντής, διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου, έκλεισε σχολιάζοντας «οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών δεν πρέπει να αντικαθιστούν το κράτος αλλά να είναι μια επιπλέον φωνή της κοινωνίας».

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..