Βρεφονηπιακός σταθμός πρότυπο εγκαινιάστηκε στην Πτολεμαίδα από την Υφ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Ημ/νία Ανάρτησης: 30 Απριλίου, 2022

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και εορδαίας Θεόκλητος τέλεσε σήμερα τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Εορδαίας, που λειτουργεί στο Μποδοσάκειο.

“Πρόκειται για έναν βρεφονηπιακό σταθμό πρότυπο και στην κυβέρνηση δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της παιδικής προστασίας. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν είναι χώροι στάθμευσης και έτι επενδύουμε στο μέλλον. Ο βρεφονηπιακός σταθμός του Μποδοσάκειου, βάζει τα γυαλιά σε όλους και κοιτάει την ουσία”, είπε κατά την τελετή των εγκαινίων η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, την οποία και υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς. Στην λαμπρή τελετή βρέθηκαν επίσης ο έτερος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι από τον δήμο , την περιφέρεια αλλά και το Νοσοκομείο.
Ο βρεφονηπιακός που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, φιλοξενεί 27 νήπια και 30 βρέφη. ADVERTISING

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος κατά τον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που βρίσκεται στο Μποδοσάκειο, το οποίο όπως τόνισε είναι ένα από τα κυριότερα της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ο δήμος Εορδαίας υλοποίησε αυτό το έργο, το οποίο εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια, καλωσορίζοντας την υπουργό που παραβρέθηκε.

Από πλευράς του Δήμου Εορδαίας η κ. Αναστασία Πράπα πρόεδρος ΚΟΙΠΑΠ τόνισε πως η δημοτική αρχή με συγκεκριμένες ενέργειες και ιδίως τη σύμβαση παραχώρησης, κατόρθωσε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μια σύγχρονη δομή, προσλαμβάνοντας το κατάλληλο προσωπικό και παρέχοντας ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά και βρέφη, συνάπτοντας επίσης σύμβαση για την ομαλή μετάβασή τους από την κατοικία στην σχολική μονάδα. “Δεν ήταν εύκολο, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, αλλά τα καταφέραμε, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας”, τόνισε.

Εκ μέρους της περιφέρειας, ο αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Γρηγόρης Τσιούμαρης, αναφέρθηκε στην ιστορία του έργου, τονίζοντας τον διαχρονικό ρόλο της περιφέρειας, στηρίζοντας όπως είπε, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, υπερθεματίζοντας την επιλογή της περιφέρειας για το έργο της Σήραγγας της Κλεισούρας και πόσο θα ενισχύσει στο κομμάτι της υγείας και την περιοχή της Καστοριάς.

Ο διοικητής του Μποδοσάκειου Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στον υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε το ΄15, συνεχίστηκε με το αίτημα του δήμου Εορδαίας, την παραχώρηση που έγινε, και πλέον “συμβάλλει στα νέα ζευγάρια να φέρνουν τα παιδιά- βρέφη να φιλοξενούνται με σύγχρονες προϋποθέσεις”. Πρώτη προτεραιότητα μπήκε στη φιλοξενία των παιδιών των εργαζομένων, με τον κ. Παπασωτηρίου να ευχαριστεί όσους συνέβαλαν.


Ο υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην παραχώρηση που υπογράφηκε, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Εορδαίας και τη συμβολή όλων συμμετείχαν, προκειμένου να προχωρήσει το σημερινό΄έργο, προς όφελος των νηπίων, βρεφών και εργαζομένων, αλλά και προς όφελος της κοινωνίας.

Το λόγο είχαν, επίσης, οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντινίδης Στάθης, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιώργος Αμανατίδης και Καλλιόπη Βεττα, αναφερόμενοι στη σπουδαιότητα του έργου.


Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, καλωσορίζοντας την υφυπουργό, τόνισε πως βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδος και θα γίνει το καλύτερο όταν στελεχώσουν όλες τις θέσεις γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το 2010 χρηματοδοτήθηκε η επέκταση του νοσοκομείου και περιλαμβανόταν και ο παιδικός σταθμός επ’ ωφελεία των εργαζομένων, περιγράφοντας τι προηγήθηκε, ενώ ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο να απεμπλακούν οι διαδικασίες (υπουργείο υγείας, 3η ΥΠΕ, περιφέρεια, τις πρώην διοικήσεις του Μποδοσάκειου, τον νυν διοικητή, την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, τεχνική υπηρεσία του Δήμου, το ΔΣ και την ίδια την υπουργό). “Υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό, την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε όλους τους ευάλωτους και στα παιδιά. Προσπαθούμε να κάνουμε δουλειά στην παιδική προστασία, για όλα τα παιδιά μας.

Η πολύ ουσιαστική δουλειά που κάνατε, κάνοντας έναν βρεφονηπιακό πρότυπο, ώστε να σας εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά, είναι πρότυπο και για εμάς στόχο:
Ο βρεφονηπιακός να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες, ώστε να μην είναι μόνο χώρος στάθμευσης, αλλά να φιλοξενεί και να παρέχει υπηρεσίες, ώστε να είναι τεράστια ανακούφιση για τους γονείς και τις οικογένειες”, τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Η ίδια αναφέρθηκε στο ρόλο των παππούδων στην ελληνική οικογένεια, λέγοντας με τη συνεργασία των νοσοκομείων, της ΤΑ και της εκκλησίας, να θωρακιστούν οι δομές ηλικιωμένων, κάτι που έγινε σε μεγάλο βαθμό. “Κοιτάμε πως να ενισχύουμε τους πιο ευάλωτους, και στο κομμάτι της αναπηρίας”, προσέθεσε, ανακοινώνοντας ότι στη Β΄ φάση του προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού θα εντάσσεται και η περιοχή. Επίσης, τόνισε πως κομμάτι του ΣΔΑΜ ήταν η κατανομή σχολικών γευμάτων σε όλη την περιφέρεια.
“Είμαστε δίπλα σας με έργο, και θα συνεχίσουμε”, κατέληξε.

πηγή e ptolemeos

TAGGED: Πτολεμαΐδα,