ΧΑΜΟΓΕΛΟ-ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΛΙΝΤΣΙΟΥΚ (12 ΕΤΩΝ)

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Οκτωβρίου, 2011
XAMOGELO

ΧΑΜΟΓΕΛΟ-ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΛΙΝΤΣΙΟΥΚ (12 ΕΤΩΝ)

Η περιπέτεια της Ιωάννας – Λαρίσα, έληξε σήμερα το απόγευμα έπειτα από 2 ημέρες αναζήτησης, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων. Η ανήλικη είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται κοντά στην Ιωάννα – Λαρίσα και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

 Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.

 Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.

 Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

 Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

 Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

 Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).