ΧΑΝΤΜΠΟΛ – Ο Γ.ΒΑΚΑΛΗΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ, ΩΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΩΡΟ,ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Ιανουαρίου, 2012
amyntas-vakalis

Το παρόν στην προπόνηση του ανδρικού τμήματος χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου έδωσε την Τρίτη  3/1/2012 ο διεθνής παίκτης της ΑΕΚ Γιώργος Βακάλης, μετά πρόσκληση του συλλόγου.

Ο παίκτης του δικεφάλου του Νότου έδωσε  απαντήσεις στα ερωτήματα που που του τέθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ποιος λόγος σε παρακίνησε να παραστείς στην προπόνηση του Αμύντα Αμυνταίου;

Ο Αμύντας Αμυνταίου κατά γενική ομολογία είναι ο σύλλογος που έφερε το χάντμπολ στην Ελλάδα, έχοντας διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο.

Πληροφορήθηκα τις  προσπάθειες  που καταβάλλουν παίκτες – προπονητές και διοίκηση προκείμενου ο σύλλογος να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.

Άποψη μου είναι ότι  θα πρέπει να είμαστε αρωγοί σ  αυτού του είδους τις προσπάθειες, όπως αυτή που επιχειρεί ο Αμύντας, προκειμένου η χειροσφαίριση να αποκτήσει το προφίλ που όλοι επιθυμούμε.

Πώς βλέπεις να εξελίσσεται το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ;

Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μια καλή παρουσία σε αγωνιστικό επίπεδο γεγονός που οφείλεται στην μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο , υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αρβανίτη ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα σ αυτήν την πορεία .

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις τις Ελληνικού χάντμπολ και όπως γίνεται αντιληπτό οι στόχοι του συλλόγου είναι η κατάκτηση του νταμπλ.

Θεωρείς ότι  ο Διομήδης Άργους έχει προβάδισμα όσο αφορά την κατάκτηση του τίτλου, βάση της εικόνας που έχει δείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα;

Οι άνθρωποι του Διομήδη  Άργους έχουν δαπανήσει, ως γνωστών , αρκετά χρήματα για την ενίσχυση του ράστερ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί  η  δυναμική της ομάδας.  Ωστόσο πιστεύω ότι η ΑΕΚ διαθέτει την κράση και την ισχύ που απαιτείται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Εξάλλου βρισκόμαστε  στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος , απέχουμε μόλις 2 βαθμούς απ την ομάδα του Άργους, έχοντας περάσει μάλιστα από την έδρα των Αργιτών όπου υπεστήκαμε την μοναδική μας ήττα (25-22) στην διοργάνωση, κατά συνέπεια είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί.

Πως θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα της Α1;

Αν και δεν είναι κολακευτικό για την το Ελληνικό  πρωτάθλημα, θα έλεγα πως είναι προβλέψιμο, καθώς παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου , λόγω οικονομικών συγκυριών, ίσως και λόγω κορεσμού, δεν φαίνεται να έχουν τον ανταγωνιστικό ρόλο των προηγούμενων ετών.

Κατά συνέπεια είναι λίγο ως  πολύ αναμενόμενο, σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων , να ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλει-οφ απ αυτές που θα παλέψουν να αποφύγουν τα πλει-άουτ.

Πώς κρίνεις τους προσεχείς αγώνες της Εθνικής ομάδας με Κύπρο και Βοσνία Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013;

Πολλοί έχουν προκρίνει ως φαβορί αυτών των αναμετρήσεων τους Βόσνιους , όμως θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι σε επίπεδο εθνικών ομάδων τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν , αφού κάθε ομάδα διαθέτει ιδιαιτερότητες οι οποίες ενισχύονται όταν αγωνίζονται στο γήπεδο τους.

Αίσθηση μου ότι καθοριστικό ρόλο για τη πρόκριση της Εθνικής ομάδας είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ταλανίστηκες από τραυματισμό σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή ;

Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκα αρκετά από τον σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, πλέον βρίσκομε στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πόσο συμβάλει ο κόσμος της ΑΕΚ στις προσπάθειες που καταβάλλετε για την επίτευξη των στόχων σας;

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναπτύξει σχέση δεσμού με την ομάδα, όπως και εμείς μαζί τους. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η ομάδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, ιδιαίτερα μετά και την  περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στους αγώνες μας, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της  ομάδας.

Υποχρέωση μας , η υπεράσπιση των κεκτημένων!