Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ξεκίνησαν οι μετρήσεις για την παρακολούθηση του φαινομένου των καθιζήσεων στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων του Δ. Αμυνταίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Ιουνίου, 2023

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, οι μετρήσεις σε δεκάδες σημεία του οικισμού των Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου στο πλαίσιο της παρακολούθησης του φαινόμενου των καθιζήσεων.

Οι συγκεκριμένες μετρήσεις θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός δεδομένων για τυχόν εξέλιξη του φαινομένου τόσο εντός, όσο και εκτός του οικισμού.

Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτονέρου Κωνσταντίνος Μελισσανίδης και ενημερώθηκαν από το συνεργείο.

Όπως είναι γνωστό από το 2008 παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν οι πρώτες ρηγματώσεις εντός του οικισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εγκατέστησε «σημεία-μαρτύρων» σύμφωνα με τις υποδείξεις  προηγούμενων μελετών, για την καλύτερη παρακολούθηση και καταγραφή του φαινομένου.

Η δράση υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Διερεύνηση των κατολισθητικών φαινομένων και ρηγματώσεων στα Δ.Δ. Βαλτονέρων και Φανού (Δ. Αμυνταίου, Φλώρινας) – Εκτίμηση της κατάστασης».

ΒΟΣΔΟΥ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ

TAGGED: Αμύνταιο, Περιφέρεια Δ Μακεδονίας, Τ.Κ. Βαλτονέρων,