Χρυσό βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου για το «Πετραία Γη», ερυθρός 2007

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Μαρτίου, 2011

Το δρόμο των τιμητικών διακρίσεων και της αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο συνεχίζει να ακολουθεί το Οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, αποσπώντας για το κρασί «Πετραία Γη», ερυθρός 2007 (Μακεδονικός Τοπικός Οίνος Φλώρινας), Χρυσό βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου (8-10 Μαρτίου), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ο ερυθρός οίνος «Πετραία Γη 2007», που παράγεται από αμπελώνες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, έλαβε και ειδική διάκριση με την υψηλότερη βαθμολογία.

Στον Διαγωνισμό αξιολογήθηκαν 667 δείγματα οίνου της Ελλάδας και άλλων επτά οινοπαραγωγικών χωρών (Κύπρος, Βραζιλία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία) από διακεκριμένους, έλληνες και ξένους, γευσιγνώστες, (οινολόγους,  δημοσιογράφους οίνου, οινοχόους  και συμβούλους οίνου).

Σχολιάζοντας τη νέα τιμητική διάκριση για τα κρασιά του Οινοποιείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Οργάνωσης κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος,  δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα  ικανοποιημένοι για την θερμή υποστήριξη που επιδεικνύει το οινόφιλο κοινό στα υψηλής ποιότητας κρασιά που παράγει η περιοχή του Αμυνταίου, τα οποία παραδοσιακά πλέον απολαμβάνουν σημαντικές διακρίσεις.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα κι επηρεάζουν κάθε παραγωγική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς, η ΕΑΣ Αμυνταίου θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να δίνει έμφαση στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της, ιδιαίτερα στον τομέα του Οίνου όπου γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια με πολύ θετικά αποτελέσματα».

Ο Διαγωνισμός, που διοργάνωσε η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη HELEXPO, διεξήχθη σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Γραφείου Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.).