Υπό “διωγμό” η διεθνής κουζίνα σε πόλη της Τοσκάνης στην Ιταλία

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Οκτωβρίου, 2011

«Όχι» στο κινέζικο, στα αμερικάνικα μαγαζιά με μπέργκερ, στα εστιατόρια που πουλούν κεμπάμπ, στις βρετανικές παμπ, στο ινδικό φαγητό και σε κάθε άλλο είδος εθνικής κουζίνας, λέει πόλη της Ιταλίας.

Με απόφαση του δήμου της Φόρτε Ντέι Μάρμι, τουριστικού θερέτρου της Τοσκάνης, δεν θα επιτρέπεται να ανοίγουν νέα καταστήματα με άλλες κουζίνες πλην της ιταλικής. «Δεν είναι ξενοφοβία, είναι προστασία της κουλτούρας μας» λέει ο δήμαρχος, την απόφαση του οποίου φαίνεται να στηρίζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και δεν αφορά μόνο τις κουζίνες της Ανατολής, αλλά και πιο κλασικές γεύσεις, όπως τα «fish n’chips» και τα μπέργκερ.

«Το μέτρο δεν είναι ξενοφοβικό» λέει ο Ουμπέρτο Μπουράτι κεντρο-αριστερός δήμαρχος της πόλης. «Γίνεται για την προστασία και την απόδοση αξίας στην κουλτούρα μας» προσθέτει.

Αν και τα υπάρχοντα εστιατόρια με εθνικές κουζίνες δεν θα βάλουν «λουκέτο», το μέτρο θα εμποδίσει κάθε νέο εστιατόριο με εθνική κουζίνα να ανοίξει στην πόλη, η οποία αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για πολιτικούς, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Όσοι επισκέπτονται την πόλη, καθώς και οι κάτοικοί της θα πρέπει να περιοριστούν στην κλασική πίτσα και την πάστα, μιας και από ότι φαίνεται οι Ιταλοί επιθυμούν να ενισχύσουν την ιταλική κουζίνα.

Παρά τις επικρίσεις, η απόφαση του δημάρχου φαίνεται ότι χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων της πόλης.

«Μπράβο του που είχε το θάρρος να σταματήσει το κύμα του ξένου φαγητού που εισέρχεται στην Ιταλία» ανέφερε πολίτης της Τοσκάνης σε ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας.

Η Φόρτε ντέι Μάρμι δεν είναι η πρώτη πόλη που παίρνει αυτή την απόφαση. Το 2009 η πόλη Λούκα είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν έλαβε παρόμοιο μέτρο.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..