Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υπογραφηκε η σύμβαση του έργου βελτίωση των οδών που οδηγούν σε σταβλικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δεσκάτης

Ημ/νία Ανάρτησης: 30 Μαΐου, 2023

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑΒΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Α ΦΑΣΗ–ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ» στη Δεσκάτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 841.350,84 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Παρόντες στη διαδικασία της υπογραφής ήταν ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Αθανάσιος Φωλίνας και ο Βουλευτής της Π.Ε. Γρεβενών και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιάτσιος.

 

Το έργο αφορά τη βελτίωση των υφιστάμενων οδών, που οδηγούν σε σταβλικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δεσκάτης. Στο σύνολό τους οι υπό μελέτη οδοί είναι διαστρωμένες με υλικά ακατάλληλα για οδοποιία με συνέπεια να μην είναι εφικτή η πρόσβαση από οχήματα βαρέως τύπου στις εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 19 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 11 χιλιομέτρων, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 23.

 

«Η στήριξή μας στο πρωτογενή τομέα είναι έμπρακτη και συνεχής. Η οικονομία έχει ανάγκη τον πρωτογενή τομέα και η Περιφερειακή Αρχή είναι στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, θέτοντας τη στήριξη του κλάδου στις βασικές προτεραιότητές της» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

δεσκατη υπογραφη συμβασης (2) (custom)

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση έργων οδικών υποδομών με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων της υπαίθρου.

TAGGED: Δήμος Δεσκάτης, Δυτική Μακεδονία,