Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποβολή Πρότασης Χρηματοδότησης για τη Δημιουργία Περιπατητικών Διαδρομών 200 χλμ. από την Π.Ε. Καστοριάς

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Ιουλίου, 2023

Στον σχεδιασμό, αποτύπωση και χωροθέτηση έργων, εργασιών και σήμανσης πεζοπορικής διαδρομής 200 χλμ. από τον Γράμμο στην Πρέσπα, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στην πρόσκληση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», ως υποέργο στη γενική πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Σήμανση Μονοπατιών Π.Ε. Καστοριάς», προϋπολογισμού 315,489.00€.

Το έργο αφορά τη δημιουργία μιας μεγάλης περιπατητικής διαδρομής με το όνομα Gramos-Prespa Long Trail, η οποία υποδιαιρείται σε 15 μικρότερες διαδρομές και θα διέρχεται από τους οικισμούς Γράμμος, Κοτύλη, Νεστόριο, Καλή Βρύση, Κομνηνάδες, Πολυάνεμο, Ιεροπηγή, Δενδροχώρι, Κορομηλιά, Καστοριά, Απόσκεπος, Κορέστεια, Βατοχώρι, Οξιά, Μικρολιμνη, Λευκώνας και Άγιος Γερμανός και από τους έρημους οικισμούς Λιανοτόπι, Μυροβλήτη, Παλιά Κοτύλη, Κορυφούλα, Άνω και Κάτω Κρανιώνα, Γάβρος και Σφήκα, από το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και από τις θέσεις Αυχένας Κιάφα, Μάλι Μάδι και Αυχένας Σφήκας.

Επιπλέον, έχει υποβληθεί υποέργο που αφορά δράσεις δημοσιότητας – προβολής των περιπατητικών διαδρομών, που περιλαμβάνει κατασκευή ιστοτόπου, εφαρμογή πλοήγησης για mobile συσκευές, έντυπο προωθητικό υλικό (βιβλίο-οδηγό, ορειβατικούς χάρτες), προβολή στα κοινωνικά δίκτυα και πιστοποίηση της διαδρομής κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων (ERA).

Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού και του τουρισμού γενικότερα, και στο πλαίσιο αυτό αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την προσέλκυση επισκεπτών στην Περιφέρεια μας και την ανάδειξη της μοναδικότητάς της, με διαδρομές στην φύση, τον πολιτισμό και την τοπική ιστορία.

Thumbnail Logo Long Trail Grammos Prespa

TAGGED: Καστοριά, Πρέσπες,