Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε μετά τον θάνατό του ο 16χρονος Παντελής από τη Φλώρινα

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Ιουλίου, 2023

Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε μετά τον θάνατό του ο 16χρονος Παντελής από τη Φλώρινα, που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο.

Ο  Παντελής έφυγε από τη ζωή μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, και όταν
διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η ανάρτηση του νοσοκομείου για τη ζωή που χάρισε ο 16χρονος Παντελής

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έκανε γνωστό, με ανάρτησή του στο facebook, το «δώρο ζωής» σε τέσσερις συνανθρώπους μας από τον θάνατό του 16χρονου.

«Νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας και όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, η οικογένειά του, με μεγαλοψυχία, πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του» αναφέρει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς, οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής.

Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα χτυπά, πλέον, στο στέρνο ενός άλλου ανθρώπου, μετά τη μεταμόσχευση που θα πραγματοποιηθεί σε συμβατό λήπτη.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δωρητή για την απώλεια, αλλά και τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων» καταλήγει στην ανάρτησή του το νοσοκομείο.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΥΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
TAGGED: Θεσσαλονίκη, Φλώρινα,