Από την σημερινή κατάληψη στο δήμο Αμυνταίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Μαρτίου, 2011

damyntaiokatalipsi

 

Οι υπάλληλοι του Δήμου Αμυνταίου προχώρησαν στην κατάληψη του Δημαρχείου Αμυνταίου, για όλη τη διάρκεια της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2011, ενώ κλειστές παρέμειναν και όλες οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου. Τα αιτήματα των εργαζομένων όπως τα ανέφερε στο ράδιο Λέχοβο 97.1 ο Αθανάσιος Κερτσάνης σχετίζονται με τους χώρους εργασίας, οι οποίοι είναι ακατάλληλοι για τη στέγαση τέτοιου αριθμού υπαλλήλων και φυσικά δεν ενδείκνυνται για την εξυπηρέτηση του κοινού. Βασική προϋπόθεση για την αποσυμφόρηση της κατάστασης είναι η μεταστέγαση υπηρεσιών όπως οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, το δασαρχείο και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλα κτίρια της πόλης του Αμυνταίου, έτσι ώστε στους χώρους που καταλαμβάνουν σήμερα να αναπτυχθούν οι δημοτικές υπηρεσίες.

 

Στην εκπομπή μίλησε και προϊστάμενος του γραφείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αμύνταιο κος Θεόδωρος Ιωαννίδης λέγοντας για όλες τις ενέργειες που από τον ίδιο έχουν γίνει τόνισε ότι δεν αναλαμβάνει κανείς τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου τέλος έκανε λόγο για κενό του νόμου.

 

Η εκπομπή δέχτηκε πολλά τηλέφωνα από ακροατές που τόνισαν ότι ο δήμος Αμυνταίου δεν πρέπει να απογυμνωθεί από τις υπηρεσίες που λειτουργούν σήμερα όπως το ΙΚΑ και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ζήτησε από την δημοτική αρχή να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή !!

 

 

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης, μιλώντας στο ράδιο Λέχοβο 97.1 και την εκπομπή στο ρυθμό της μέρας ,τάχθηκε στο πλευρό των υπαλλήλων, καθώς τόνισε ότι «Οι χώροι στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου Αμυνταίου είναι απαράδεκτοι. Πραγματικά ο Δήμος δεν ήταν έτοιμος να υποδεχτεί τον «Καλλικράτη»! Όλες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο, χωρίς χώρους υποδοχής του κοινού, πινακίδες σήμανσης των υπηρεσιών και απαραίτητο χώρο λειτουργίας. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο δημότης να μην ξέρει σε ποια υπηρεσία να απευθυνθεί για την εξυπηρέτησή του και εκτός αυτού η συμφόρηση πολλών υπαλλήλων δημιουργεί δυσλειτουργίες στην καθημερινή δουλειά του δήμου και άσχημες συνθήκες τόσο στους ίδιους τους υπαλλήλους, όσο και στους δημότες που έρχονται στο Δήμο για να εξυπηρετηθούν. Εμείς έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταστέγαση των άλλων Υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα στο κτήριο του Δημαρχείου Αμυνταίου, αλλά όπως είναι φυσικό δεν προλάβαμε να το καταφέρουμε στο μικρό χρονικό διάστημα των 2,5 μηνών που έχουμε ως Δημοτική Αρχή. Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα εντείνουμε τις προσπάθειες να μεταστεγαστούν οι υπόλοιπες υπηρεσίες σε άλλα σημεία της πόλης του Αμυνταίου. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά κυρίως θα βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.»