Χρήσιμες συμβουλές για online shopping

Ημ/νία Ανάρτησης: 8 Απριλίου, 2014

online shopping

Χρήσιμες συμβουλές για online shopping
Τι χρειάζεται να ξέρεις για να κάνεις αλάνθαστες αγορές στο internet;
Σου έχει τύχει ποτέ να αγοράσεις ένα t-shirt και να μη σου κάνει; Ή να είναι άλλο από αυτό που παράγγειλες; Το ακόμα χειρότερο σενάριο, είναι να έχεις παραγγείλει κάτι και να μην έρθει ποτέ. Ποια κίνηση έκανες μετά; Στην εποχή που μπορούμε να κάνουμε μέχρι και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, από την οθόνη του υπολογιστή μας είναι χρήσιμο να έχουμε κατά νου ορισμένες βασικές οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να είμαστε σωστοί καταναλωτές ή αλλιώς σωστοί online shoppers.

Διάλεξε προσεχτικά από που θα ψωνίσεις

Αρχικά, φρόντισε τα online καταστήματα που θα επιλέξεις για τις αγορές σου να είναι αυτό που νομίζεις. Πέραν των διάφορων ψεύτικων (κατά βάση κινέζικων) sites που υπάρχουν και μπορείς εύκολα να τα αναγνωρίσεις από τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, μερικά online καταστήματα παρουσιάζουν διαφορετικής ποιότητας προϊόντα από αυτά που τελικά διανέμουν στους πελάτες τους. Κάνε μια μικρή έρευνα στο internet για το κατάστημα που σε ενδιαφέρει, διάβασε τα σχόλια από άλλους χρήστες και ρώτησε φίλους σου που ψωνίζουν από ηλεκτρονικά καταστήματα. Προσωπικά, το πρώτο που κοιτάω είναι αν υπάρχει wikipedia και αρθρογραφία γύρω από το εκάστοτε online shop.

Προστάτευσε τα δεδομένα σου

Οι online αγορές έχουν ένα κίνδυνο. Να <<χακάρει>> κάποιος τα στοιχεία σου και ξαφνικά να βρεθείς με μια πιστωτική χρεωμένη μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Μην αγχώνεσαι υπάρχει λύση. Αρχικά, υπάρχουν υπηρεσίες όπως το pay-pal που σου δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα και να είσαι ακόμα πιο ασφαλής. Πέραν αυτού, αν έχεις κάνει καλή έρευνα, όπως ανέφερα προηγουμένως, θα δεις πως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για τα δεδομένα σου. Δεν χρειάζεται υστερία αλλά λίγη προσοχή. Για χρήματα μιλάμε άλλωστε.

Μάθε την πολιτική της εταιρείας

Συνήθως, όταν μας εμφανίζονται οι όροι χρήσης απλά τικάρουμε το “αποδέχομαι” και συνεχίζουμε τα ψώνια μας. Λάθος. Αφιέρωσε μερικά λεπτά να διαβάσεις την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία ειδικά στην πολιτική επιστροφής χρημάτων. Μην ξεχνάς, πως υπάρχει περίπτωση να μην μείνεις ευχαριστημένος με την αγορά σου και θα πρέπει να ξέρεις πως να το χειριστείς. Αν δεν γνωρίζεις τα δικαιώματα σου πως θα τα διεκδικήσεις;

Τα μεγέθη

Τα περισσότερα sites διαθέτουν οδηγό για τα μεγέθη των ρούχων. Ρίξε μια ματιά και σύγκρινε με τα ρούχα που ήδη έχεις στη ντουλάπα σου προκειμένου να αποφύγεις την διαδικασία επιστροφής και την γενικότερη ταλαιπωρία. Μόλις βρεις τα σωστά νούμερα, κράτησε σημειώσεις για να ξέρεις την επόμενη φορά που θα θέλεις να αγοράσεις κάτι. Εδώ, υπάρχει και κάτι που λένε τα μοντέλα πως αν ένα ρούχο μας είναι στενό κάνουμε δίαιτα μέχρι να μας μπει. Σε αντίθετη περίπτωση, αν το ρούχο είναι μεγάλο δηλαδή, μην αρχίσετε να τρώτε πιτόγυρα – απλά στείλτε το πίσω.

Ο χρόνος και το delivery

Πριν ολοκληρώσεις τις αγορές σου τσέκαρε αν τα έξοδα μεταφοράς είναι αυτά που νομίζεις. Υπάρχουν περιπτώσεις, που οι εταιρείες μεταφοράς χρεώνουν έξτρα και στη βιασύνη μας δεν το παρατηρούμε (ναι το έχω πάθει). Τέλος, αφού έχεις κάνει τις αγορές σου και έχεις φτάσει την κάρτα στα όρια της (ναι για σένα λέω) να έχεις υπόψιν σου, πως επειδή ζούμε στην Ελλάδα τα πράγματα που έχεις παραγγείλει (ειδικά αν είναι από Αμερική) μπορεί να πάρουν λίγο παραπάνω χρόνο να έρθουν από το προβλεπόμενο.Πηγή: cosmo.gr, savoirville.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..