Επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας στις πληγείσες καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση της περιοχής των Πρεσπών

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας επισκέφθηκε την Πρέσπα και συνομίλησε με αγρότες της περιοχής για τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή στα φασόλια και σε άλλα είδη που καλλιεργούνται στην περιοχή των Πρεσπών.

Συνομιλώντας με παραγωγούς που επλήγησαν τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να σταθεί κοντά σε όλους όσους έπαθαν ολοκληρωτική καταστροφή στην σοδειά τους που αν δεν συνέβαινε η χαλαζόπτωση θα είχαν ξεκινήσει να μαζεύουν την ετήσια παραγωγή.

 

Από την μεριά του Επιμελητηρίου ο κ. Σαπαλίδης ενημέρωσε πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε διεκδίκηση για να μην χαθεί το φασόλι Πρεσπών και η κόκκινη πιπεριά από την φετινή αγορά και τόνισε πως θα ερευνήσει τρόπους ενίσχυσης των πληγέντων παραγώγων από την κεντρική κυβέρνηση μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ενημερώθηκε επίσης από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πρεσπών κ. Μιχάλη Πετράκο για όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στον Δήμο τόσο σε ακίνητα όσο και σε καλλιέργειες.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλεί επιστολή από το Επιμελητήριο Φλώρινας στα αρμόδια υπουργεία για την άμεση αποζημίωση των αγροτών της περιοχής Πρεσπών

Pin It

Αφήστε μια απάντηση