Επιστολή από έναν παλιό μελισσοκόμο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μέλισσας 20 Μαΐου και ως παλιός μελισσοκόμος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Κοζάνης από τον Κρόκο, παίρνω μεγάλη χαρά που πρώτη φορά γιορτάζεται και στην Κοζάνη η μέρα της μέλισσας. Η μέλισσα μπορεί να είναι ένα μικρό έντομο αλλά η προσφορά της στην ανθρωπότητα είναι πολύ μεγάλη. Από ένα τόσο μικρό έντομο παράγονται τόνοι μελιού και αυτό γίνεται γιατί δουλεύουν δημοκρατικά, δουλεύουν όλοι, τρώνε όλοι και ότι είναι άχρηστο το πετάνε έξω.

Όμως εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Παντοδύναμο Δημιουργό που έκανε τα πάντα, τη γη, τα δέντρα, τα φυτά, τις μέλισσες. Όμως οι μέλισσες είναι ευλογημένες από την Παναγία μας και μας προσφέρουν την καλύτερη τροφή το μέλι ενώ με το κερί της μέλισσας  οι εκκλησίες μας λάμπουν σε κάθε γιορτή.

Από τις μέλισσες ζουν πολλά επαγγέλματα  όπως βιοτεχνίες κυψελών, μαγαζιά που πουλούν μελισσοκομικά είδη και άλλα πολλά.

Θα πω και ένα παράπονο τώρα και ας με συγχωρέσουν αυτοί που θα ενοχληθούν. Πρώτα για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων που τον βλέπω πολλές φορές στην τηλεόραση και δεν τον άκουσα να πει μια καλή κουβέντα για τους μελισσοκόμους, όπως και ο Περιφερειάρχης μας μέχρι στιγμής δεν έκανε τίποτα. Έπρεπε να δώσουν και στους μελισσοκόμους ένα επίδομα. Δεν άκουσα ποτέ να δώσουν ένα βοήθημα στους μελισσοκόμους. Όλα αυτά τα λέω γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν βλέπω να γίνεται τίποτα για τους μελισσοκόμους της Ελλάδας.

Η μελισσοκομία είναι δύσκολο και δαπανηρό επάγγελμα και πρέπει να έχεις μεράκι και όρεξη γι’ αυτήν την δουλεία, γιατί έχει κούραση και πρέπει να ταξιδεύεις μέρα και νύχτα.

Σε όλους τους μελισσοκόμους εύχομαι καλό καλοκαίρι και να έχουν καλή παραγωγή.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Μπάρμπα-Γιώργος Μουσαφειρόπουλος.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση