Λευτέρης Ελευθερίου: «Δούλεψα ως καμεραμάν στον Γιώργο Παπαδάκη»

Ημ/νία Ανάρτησης: 28 Μαρτίου, 2014

leuterhs eleutheriou-photo

«Θα μπορούσα να πω ότι είμαι μελαγχολικός. Ειδικά σε σύγκριση με αυτό που βγαίνει από την κωμική μου εικόνα», αποκαλύπτει ο Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για όλα στο ένθετο «Thema People», από τα παιδικά του χρόνια στη Νάξο, μέχρι την απόλυτη πλέον αναγνώριση και αγάπη που δέχεται από τον κόσμο.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας στη Νάξο, ο Λευτέρης Ελευθερίου σημείωσε ότι οι οικογένειά του είχε κάποιες οικογενειακές δυσκολίες και τελικά όταν ήταν 12 ετών αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Αθήνα.

Επίσης αν και ήταν λάτρης του αθλητισμού, αποκάλυψε πως δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό γιατί απαιτεί τρομερή υπομονή, επιμονή και πειθαρχία, την οποία, όπως παραδέχεται, εκείνα τα χρόνια δεν είχε. «Ήμουν σε πολύ διαφορετική ρότα. Ήμουν ατίθασος αλλά όχι του τύπου να δημιουργώ προβλήματα στο οικογενειακό περιβάλλον. Μου έλειπε όμως η απαραίτητη αφοσίωση», εξηγεί.

Η ηθοποιία ήταν η πρώτη του επιλογή; «Υπήρχαν αρκετά άτομα του περιβάλλοντός μου που πίστευαν ότι έχω ταλέντο και με ωθούσαν προς τα κει. Ποτέ δεν το έβλεπα επαγγελματικά όμως. […] Μια μέρα μου λέει: “Διάλεξε ένα πιο πρακτικό επάγγελμα να μπεις στον χώρο, να δεις πώς λειτουργούν τα πράγματα και μετά, αν σου αρέσει, αλλάζεις”. Έτσι σπούδασα κάμεραμαν».

Τότε είναι που έγινε και κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό για τον ηθοποιό ο οποίος όπως αποκάλυψε δούλεψε δύο χρόνια στον Γιώργο Παπαδάκη. «Γύρω στο 2002 πρέπει να ήταν. Ήμουν εξωτερικός και δούλευα από τις έξι το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Ήταν εξαντλητικό. Συνειδητοποίησα παράλληλα ότι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αργότερα ωστόσο χρησιμοποίησα εκείνες τις γνώσεις ως ηθοποιός αφού μου έδωσαν κάποιες κατευθυντήριες ως προς το πώς πρέπει να στήνομαι καλύτερα στην κάμερα αλλά και σε πρακτικό επίπεδο στην ολοκλήρωση κάποιων άλλων projects με τα οποία ασχολούμαι».

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους νέους κωμικούς ηθοποιούς. Πόσο αστείος όμως είναι στην πραγματικότητα; «Θα μπορούσα να πω ότι είμαι μελαγχολικός. Ειδικά σε σύγκριση με αυτό που βγαίνει από την κωμική μου εικόνα. Ίσως το χιούμορ να είναι και ένα όπλο απέναντι σε αυτό – ένα είδος άμυνας. Οπωσδήποτε αποτελεί έναν καλό τρόπο να μικραίνεις τα προβλήματα. Να μην τα βλέπεις τόσο σοβαρά. Από μικρός διέθετα χιούμορ και νομίζω το χρησιμοποιούσα έτσι. Ως έναν τρόπο να κερδίσεις τους άλλους, ως έναν κοινωνικό κώδικα. Πάντα ήμουν ευχάριστος στις παρέες».

Πλέον, αναγνωρίσιμος ηθοποιός και τηλεοπτική αποκάλυψη της χρονιάς, ο Λευτέρης Ελευθερίου, βρίσκει χρόνο και για τα παιδιά του; «Έχουν πέσει όλα μαζί και το πρόγραμμά μου είναι οριακό. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια. Υπάρχουν σίριαλ με δεκάωρα γυρίσματα πολύ πιο κουραστικά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτή η -καλοδεχούμενη- επιτυχία συνέπεσε με τα παιδιά και προσπαθώ να φυλάω λίγο χρόνο για να περνάω μαζί τους, δεν είναι ότι τα έχω “γραμμένα”. Το Δευτερότριτο που είναι κάπως πιο χαλαρό, φροντίζω να είμαι το βράδυ από νωρίς στο σπίτι ώστε να τα βλέπω πριν κοιμηθούν», εξομολογείται.