Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου Αμυνταίου

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου Αμυνταίου

 sumvasi_perimetrikos_amyntaioy

Στο Δημαρχείο Αμυνταίου και μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του αναδόχου που προέκυψε μετά από την προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία, υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου Αμυνταίου.

Ο περιμετρικός δρόμος του Αμυνταίου θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης από βαριά οχήματα ή όσους θέλουν να παρακάμψουν την πόλη, ενώ θα δώσει αξία σε μία μεγάλη περιοχή του Αμυνταίου.

Το μήκος του περιμετρικού δρόμου είναι 4,81 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει εκτός από το δρόμο για μηχανοκίνητα οχήματα και ποδηλατόδρομο, ενώ έχουν προβλεφθεί έργα φυτεύσεων, ηλεκτροφωτισμού και δικτύων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6.330.000€.

«Το έργο αυτό εντάχθηκε με κόπο στο ΕΣΠΑ, καθώς η χρησιμότητά του είναι μεγάλη, αλλά τοπικού χαρακτήρα. Ο περιμετρικός δρόμος του Αμυνταίου θα αποτελέσει μία υποδομή με συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ λόγω του ποδηλατόδρομου που διαθέτει θα εξυπηρετήσει τουριστικούς σκοπούς και σκοπούς αναψυχής των κατοίκων, διότι ένα σημαντικό ζητούμενο για όλα τα έργα είναι η πολυλειτουργικότητα και η εξυπηρέτηση πολλών σκοπών», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση